Holbæk søger støtte mod radikale og ekstreme miljøer

Den nu 17-årige pige fra Kundby har vist, hvor galt det kan gå. Derfor søger Holbæk Kommune nu støtte mod radikalisering og ekstremisme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En nu 17-årig pige, der havde planer om at bombe to skoler.

Holbæk Kommune har oplevet problemet med radikalisering meget konkret, og derfor vil kommunen nu forhindre unge i at blive tiltrukket af radikale og ekstreme miljøer.

Derfor søger kommunen om støtte til at lave handlingsplaner. Det sker gennem en ordning under Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme.

quote Det er miljøer, der opfatter sig selv som værende i opposition til systemet, for eksempel kommunen

Mads Buus Madsen, leder af forebyggelsesarbejdet under UngHolbæk

Det skriver Nordvestnyt.

- Dels skal vi se, hvordan vi kan blive endnu bedre til at udnytte de eksisterende ressourcer og koordinere samarbejdet mellem de forskellige afdelinger. Det gælder det opbyggende arbejde, der handler om at inkludere og fastholde børn og unge i sociale fællesskaber, siger Mads Buus Madsen, leder af forebyggelsesarbejdet under UngHolbæk, til avisen.

- Og dels har vi brug for flere redskaber til at kunne få kontakt ind i lukkede miljøer. Det er miljøer, men kan også være en familie, som afmonterer sig selv fra det øvrige samfund. Det er miljøer, der opfatter sig selv som værende i opposition til systemet, for eksempel kommunen.

På landsplan kommer 25 kommuner med i ordningen. Det er endnu ikke afgjort hvilke.