Holbæk-sejler er ikke helt tilfreds med bronzemedalje

Holbæksejleren Jena Mai Hansen og hendes makker Katja Salskov-Iversen havde håbet på mere end en bronzemedalje i gårsdagens medal race i 49erFX.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De havde mulighed for alt eller intet, men sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen lagde sig pænt midt imellem ved at vinde bronze i 49erFX-klassen ved OL i Rio.

Inden torsdagens medal race lå fire både inden for ét point i klassementet, og danskerne har svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på efter at have sikret sig den samlede tredjeplads.

- Vi er både stolte og glade, men også en lille smule skuffede.

- Vi gik ud efter guldet, og det følte vi, vi kunne have nået helt indtil sidste opkryds. Da var vi nødt til at sige, at nu skulle vi sørge for at være sikre på, at vi fik noget med hjem, siger Jena Mai Hansen.

Spanien tæt på comeback

Den danske båd sluttede medal race på fjerdepladsen, men det rakte til bronze, fordi Spanien kun blev nummer syv.

En overgang så Spanien ellers ud til at være faretruende tæt på at komme tilbage i medaljekampen, men den danske båd fik fart på til sidst og afværgede angrebet.

- Vi var hele tiden nervøse, men vi tænkte ikke specielt på Spanien. Vi vidste, hvor de var, og vi vidste, at der var lang tid igen, så vi kunne nå at indhente dem, hvis de skulle overhale os, siger Katja Salskov-Iversen.

Nu kan de to sejlere rejse hjem med bronze som evigt minde om nogle begivenhedsrige dage i Rio.

Glade i morgen

Men det kommer til at kræve en god nats søvn at blive helt gode venner med medaljen.

- Det er så blandet en følelse, for vi ved, at vi er gode nok til at være de bedste. Men det er et OL, og alt kan ske, især her i Rio-bugten.

- Jeg tror, vi vil være glade for medaljen i morgen, siger Katja Salskov-Iversen.

Brasilien tog guld foran New Zealand.

Danmark høstede desuden flere medaljer i går. Foruden bronzemedaljen i 49erFX vandt Emma Jørgensen fra Maribo OL-sølv i 500 meter enerkajak, ligesom Danmark fik sølv i kvindedoublen i badminton og i atletikdisciplinen 400 meter hæk for kvinder.

/ritzau/