Holbæk overvejer at rykke byrådsmøder ud i kommunen - men skal kende prisen

I Holbæk Kommune skulle byrådet onsdag aften tage stilling til, om byrådsmøder kan holdes ude i kommunen, som også Vordingborg har besluttet at gøre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke ret mange holbækkere, der dukker op, når kommunalbestyrelsen samles til møde på Holbæk Rådhus. Og det ønsker kommunalbestyrelsesmedlem Emrah Tuncer (R) at gøre noget ved. 

- Det handler jo om borgerinddragelse, og vi kunne rigtig godt tænke os at komme ud og møde borgerne og få dem til at deltage i vores møder, siger Emrah Tuncer. 

Onsdag aften skulle kommunalbestyrelsen derfor tage stilling til et forslag fra Radikale Venstre om at afholde byrådsmøder i lokalområderne. 

- Vi vil gerne kombinere det med et temamøde, så man eksempelvis kunne tage til Svinninge og så samtidig spørge borgerne i Svinninge, hvad der rører sig i deres lokalområde. De kommer jo ikke herind på rådhuset, siger Emrah Tuncer. 

Nærheden mangler

Med Kommunalreformen fra 2007 blev 271 kommuner til 98 store kommuner, og mange borgere har derfor fået længere vej til deres rådhus. 

quote Jeg er ret sikker på, at der er en del borgere, der ikke aner, hvem vi 31 politikere er. 

Emrah Tuncer (R), byrådsmedlem, Holbæk Kommune

- Jeg tror egentlig, det handler om, at vi som politikere også gør opmærksom på, hvem vi er. Jeg er ret sikker på, at der er en del borgere, der ikke aner, hvem vi 31 politikere er. 

- Fordelen er, at borgerne får et indblik i, hvordan vi behandler sagerne, hvilke informationer vi har. Men også et indblik i, hvordan de forskellige partier forholder sig. Det giver et kendskab til det politiske arbejde og de mennesker, der repræsenterer de forskellige partier. 

Økonomien skal sikres

Emrah Tuncer havde ikke på forhånd diskuteret ideen med de øvrige partier, og det er endnu ikke undersøgt, hvad det vil koste kommunen at flytte møderne. Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) lagde drøftelsen ud med at foreslå, at det økonomiske spørgsmål bliver afklaret i Økonomiudvalget, og det var der stor opbakning til. 

Alle partier var positivt indstillet, men både Venstre, Socialdemokraterne, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti vil se udregningerne, før de tager endeligt stilling. Det bliver først efter sommerferien, slog borgmesteren derefter fast.

- Jeg er godt tilfreds. Ingen afviste det, siger Emrah Tuncer og fortsætter:  

- Vi skal selvfølgelig have sat noget økonomi på, hvad det koster, og vi skal ikke gøre det for enhver pris. Men jeg kan ikke forestille mig, at det skal være ret dyrt.

Det er især flytning af teknikken, der kan koste, men politikeren mener, at det må kunne klares med håndsoprækning og mikrofoner, der kan flyttes. 

Tanken er, at lokalområderne skal byde sig til som værter for møder i 2019.

 

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere