¨

Holbæk må lave kæmpeklasse for små børn

Foto: TV ØST

Holbæk har fået lov til at oprette en kæmpeklasse med hele 32 elever. Ordningen skal give mulighed for mere opdelt undervisning.

Klassestørelse vokser som forsøg

Kildebjergskolen i Holbæk Kommune har netop fået tilladelse af børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) til at slå to børnehaveklasser sammen.

Det skriver Politiken.

Dispensationen gælder til og med 3. klasse, hvor børnene i stedet for at være 16 i en klasse, bliver 32 - fire elever over de 28, som loven tillader.

Mange skoler har kæmpeklasser

Skolen er en af de mange, der har fået lov at skrue op for elevtallet.

83 skoler har ifølge tal fra Ministeriet for Børn og Unge i øjeblikket dispensation. 16 af dem er givet af den nuværende regering, ni af dem i forbindelse med frikommuneforsøg, skriver avisen.

I maj 2011 sagde undervisningsminister Christine Antorini (S) til Ritzau, at den tidligere regering "indførte megaklasser af bagvejen", og det var rigtig dårlig stil at ændre noget så grundlæggende som klassestørrelser.

Kæmpeklasser må ikke spare penge

I dag siger hun til Politiken, at hun stadig er betænkelig ved kæmpeklasser, og at der skal være en pædagogisk begrundelse for at få ja til en ansøgning.

- Personligt har jeg måske ikke selv valgt at lave et forsøg med 32 elever. Derfor er det ekstra vigtigt, at forsøgene bliver fulgt tæt, siger hun.

Viceskoleinspektør på Kildebjergskolen, Hanne Daugaard, fortæller, at skolen slår klasserne sammen, fordi det giver bedre mulighed for at lave holddeling.

De 32 elever vil have to lærere hele tiden og en støttepædagog i nogle af timerne.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App