Holbæk-læge dømt for overgreb i Norge

En dansk læge, der er ansat på Holbæk Sygehus, skal i fængsel for seksuelle overgreb på to kvinder i sin praksis i Norge. Ledelsen på Holbæk Sygehus vil nu fyre lægen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 41-årig dansk læge er ved Trondenes Tingrett i Harstad idømt et års ubetinget fængsel for seksuelle overgreb mod en 29 årig kvinde, oplyser Harstad Tidende.

Han har siden februar været ansat på Holbæk Sygehus. Ledelsen oplyser, at man først kendte til sagen i slutningen af maj, og manden har været sygemeldt siden da.

- Det er en meget kedelig sag, som vi gerne havde været foruden. Vi betragter nu vores samarbejde som ophørt, siger Niels Degn, der er vicedirektør på Holbæk Sygehus.

Hør hele TV2 ØSTs interview med vicedirektør, Niels Degn, herunder:

Manden forgreb sig på kvinden under en gynækologisk undersøgelse i lægekonsultationen i Skånland Kommune i december 2007. Lægen skal også have vist kvinden flere videoklip med pornografisk indhold på sin computer.

Lægen blev også dømt for at have befølt en kvinde på 33 år i sin praksis - bare to dage efter overgrebet på den 29-årige.

Han er nu fradømt retten til at praktisere som læge i Norge i al fremtid, og han skal betale den 29-årige kvinde 100.000 norske kroner i erstatning.

Lægen nægtede sig skyldig under retssagen, og beskrev anklagerne som fri fantasi.

/ritzau/NTB