Holbæk Kommune vil give coronabonus til samtlige medarbejdere

Alle ansatte i Holbæk Kommune vil få 900 kroner i corona-bonus. Det er alle partier i kommunalbestyrelsen enige om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medarbejderne har knoklet - både dem, der passer jobbet fra hjemmekontoret, fra frontlinjen på plejehjemmet eller fra stuerne i børnehaverne. Det mener en samlet kommunalbestyrelse i Holbæk Kommune - og derfor skal medarbejderne belønnes, mener de.

Ifølge økonomiudvalgsmedlem Steen Klink fra Dansk Folkeparti, handler det om at anerkende en indsats i en helt ualmindelig tid.

- Årsagen er jo den, at vi gerne vil værdsætte og anerkende, at vores medarbejdere i snart et år, nu har levet under de her andre arbejdsvilkår, end man kan sige, virkeligheden egentlig reelt havde stillet dem i udsigt, siger han.

Dansk Folkepartis Steen Klink vil gerne anerkende medarbejderne - for det seneste års tid har budt på helt andre opgaver, end de havde regnet med.
Dansk Folkepartis Steen Klink vil gerne anerkende medarbejderne - for det seneste års tid har budt på helt andre opgaver, end de havde regnet med. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Pengene vil ikke blive udbetalt direkte til medarbejderne. I stedet fordeles de ud til hver arbejdsplads i kommunen, hvor ledelsen og medarbejderne i fællesskab skal beslutte, hvordan midlerne bruges bedst. 

I kommunalbestyrelsen foreslår man, at pengene for eksempel kan gå til en fælles oplevelsestur for medarbejderne eller en julefrokost eller et andet arrangement. Pengene kan også blive til gavekort til lokale restauranter, butikker, kulturarrangementer eller lignende, så man på den måde kan støtte lokalsamfundet. Det står dog fast, at partierne er enige om, at den lokale arbejdsplads selv må bestemme, hvad midlerne anvendes til.

Mødt af kritik

quote Det er ikke beløbets størrelse. Det er det, at man har anerkendt medarbejderne

Gitte Damm, næstformand, FOA Vestsjælland

Selvom alle politikere i kommunalbestyrelsen er blevet enige om de ekstra penge til kommunens ansatte, har kritiske røster allerede sat spørgsmålstegn ved, om det samlede beløb på 4,1 million kroner ville kunne bruges til noget, der har mere værdi for kommunen.

- Det er jo sådan, at der altid vil være nogen, der synes, det er for meget, og der er nogle, der vil synes, at det er for lidt, siger Steen Klink.

- Og nu har vi altså valgt den her model med 900 kroner, og det kan godt være, at det er en hundredekrone for lidt eller for meget, men det er ikke det, der er det afgørende, vi synes at de 900 kroner er en pæn løsning, som alle kan se sig ind i, også kommunekassen.

FOA Vestsjælland er fagforening for blandt andet sosu-personalet og pædagogmedhjælpere. Her glæder næstformanden sig over skulderklappet.
FOA Vestsjælland er fagforening for blandt andet sosu-personalet og pædagogmedhjælpere. Her glæder næstformanden sig over skulderklappet. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Fagforening er tilfreds

I fagforeningen FOA vækker forslaget glæde.

Det fortæller Gitte Damm, der er næstformand i FOA Vestsjælland. Hun er især tilfreds med, at det er alle faggrupper i kommunen, der kan se frem til en bonus.

- Jeg vil gerne give en stor anerkendelse til politikerne i Holbæk Kommune, fordi de har anerkendt samtlige medarbejdere. For det er samtlige medarbejdere, der har gjort en forskel, siger hun.

Og 900 kroner er et passende beløb, synes næstformanden.

- Det er et fint beløb, synes jeg. Det er ikke beløbets størrelse. Det er det, at man har anerkendt medarbejderne, siger Gitte Damm.

Alle partier er enige om forslaget, men det vil først blive vedtaget officielt ved kommunalbestyrelsens næste møde, der bliver afholdt i februar.