¨

Holbæk kommune sylter autist

I et år har den 13-årig Victor Campana gået hjemme hos sin mor, fordi Holbæk kommune ikke kan tilbyde drengen en passende skole. Seneste melding fra kommunen er, at han må vente yderligere otte måneder på at komme i skole.

Victor Campana er 13 år og autist. Han kommer sjældent ud af sit værelse. Efter et års tovtrækkeri med Holbæk kommune tager hans mor nu bladet fra munden.

- Jeg har ventet i mere end et år, og nu siger de, at det først bliver til august næste år, at de kan finde en skole til ham. Det er helt i urimeligt, at han skal gå herhjemme og vente så længe.

Indtil december sidste år gik Victor Campana i en specialklasse på Svinninge Folkeskole, men da han ikke kunne tåle de andre børns larm, måtte han droppe ud. Det er nu et år siden, og endnu er det ikke lykkedes Holbæk Kommune, at finde en egnet skole. 

Hos Holbæk Kommune har der været rod i sagsbehandling for udsatte børn, og sagerne har hobet sig op. Kommune har taget konsekvensen af den langsomme sagsbehandling, og har blandt andet fyret chefen for børneområdet. Men kommune erkender, at der endnu ikke er kommet styr på de lange ventetider. 

- Vi har selvfølgelig ikke været gode nok i den her sag, og slet ikke når man tænker på, hvor meget det her område koster os, siger formanden for Holbæk Kommunes Børneudvalg Annica Granstrøm (Venstre).

I dag får Victor Campana 10 timers hjemmeundervisning om ugen, men det meste af tiden isolerer han sig på sit værelse. Isolationen ser ud til at fortsætte, for i går fik Helle Campana af vide, at der først er en skoleplads til Victor til august næste år.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App