Holbæk Kommune klar med penge til at undersøge mulighed for cykelstier

Politikerne i Holbæk Kommune har muligvis hørt to 13-årige pigers opråb. I hvert fald er 29 af byrådets 31 medlemmer i en budgetaftale blevet enige om at bruge en halv million kroner på forundersøgelser til cykelstier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune har øremærket 500.000 kroner til forundersøgelser til eventuelt nye cykelstier. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse om den netop indgåede budgetfaftale.

Dermed kan to 13-årige pigers budskab om en cykelsti mellem Regstrup og Holbæk have sået realistiske frø på rådhuset. Sophie Sommer De Jong og veninden Laura Farsøht Korndal har gennem længere tid forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på den farlige vej, hvor der på en tre kilometers strækning mangler cykelsti.

Mandag arrangerede de en cykeldemonstration, hvor 100 personer dukkede op, og byrådspolitiker Ole Hansen (S) sagde til TV ØST, at der var mulighed for, at Socialdemokraterne sammen med Venstre fik realiseret ønsket om en cykelsti. Nu kan den realisering så være kommet et skridt nærmere med de 500.000 kroner til forundersøgelser.

Det er Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre samt udenfor partierne Solvej Petersen, Steen Klink, Christian Ahlefeldt-Laurvig og Søren Stavnskær, der har indgået en fælles budgetaftale for Holbæk Kommune for årene 2016 til 2019.