Holbæk kommune kendte til omsorgssvigt

Holbæk kommune har kendt til omsorgssvigt af tre børn siden 2005. Der anmeldte en nabo familien til kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tre børnene blev i februar i år fjernet fra moren, fordi det ene barn bliver indlagt som følge af vold. På det tidspunkt har både Absalonskolen og en af naboerne gentagne gange anmeldt moren til kommunen.
Men allerede da børnene var fire og fem år anmeldte naboer den enlige mors omsorgssvigt af børnene.
Det skete efter at naboer ofte så børnene være alene i meget lidt tøj.

- Det var tydeligt, at der ikke var nogen voksenomsorg, børnene gik ude fra morgen og til efter det blev mørkt. De gik i meget lidt tøj og var beskidte. Jeg kunne ikke blive ved med bare at se til, så jeg henvendte mig til kommunen, og det var allerede i 2005, siger Pernille Spaanhede, der er tidligere nabo til familien.

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) er gået videre med de nye oplysninger, men vil først sige mere om sagen, når der ligger en redegørelse klar.

Socialdemokraterne i Holbæk er tilfredse med, at der nu bliver set på sagen, men mener det burde være sket langt tidligere.

- Det er glædeligt, hvis en gennemgang af den konkrete sags forløb kan føre til mere betryggende forhold for kommunens udsatte børn i fremtiden, men jeg er stærkt utilfreds med, at der først reageres, når sagen ruller i pressen, siger Sine Agerholm, som reaktion på borgmesterens udtalelser til TV2 Øst.