¨

Holbæk Kommune har lavet en bommert

Foto: TV ØST

Lejere skal have tusindevis af kroner. I mere end fem år har beregningen af boligstøtte været forkert. Nu skal fejlen, der berører mere end et tusinde lejere, rettes med tilbagevirkende kraft.

 

Boligselskabernes Landsforening, der er samlende organ for 545.000 lejere, oplever tit, at deres lejere render ind i problemer med boligstøtteberegning. Men foreningen har ikke tidligere været ud for så systematisk fejlberegning som det, der nu er tilfældet i Holbæk

- Det er da rystende, at der bare i en kommune, som Holbæk, formentlig er over tusind mennesker, der har fået alt for lidt i boligstøtte. Og vi taler jo om relativt store beløb, måske mellem fem og ti tusinde kroner, de har fået for lidt, siger den adm. direktør i Boligselskabernes Landsforening, Bent Madsen.

Stort regnestykke
Fejlen i beregningen af boligstøtte i Holbæk Kommune berører de lejere, der betaler for varme - oveni deres husleje. Den udgift skal også tælles med, men det har kommunens Borgerservice ikke været opmærksom på. Nu skal alle boligstøttesager fra de sidste fem år regnes igennem, og ifølge Erik Kjærgaard Andersen, der er direktør i Holbæk Kommune, vil der først i slutningen af marts måned være overblik over, hvor mange penge der skal tilbagebetales til lejerne.

Se hvordan du kan tjekke din boligsikring eller boligydelse på: www.beboerbladet.dk under punktet "Boligstøtten 2011".

Fejl i hver tredje sag
Det er Boligselskabernes Landsforenings magasin; "Beboerbladet", der har gravet fejlen frem. I foråret 2010 krævede Holbæk Kommune, at en lejer skulle tilbagebetale for meget ydet boligstøtte. Men da journalisterne gravede i sagen, viste det sig, at lejeren i stedet skulle have penge udbetalt. Det blev starten på den opsigtsvækkende sag

- Det er cirka hver tredje boligstøttesag i Holbæk Kommune, der ser ud til at være fejlbehandlet, siger Beboerbladets redaktionssekretær Jørn Nyvang.

Ifølge Beboerbladets beregninger, er det i alt omkring fem millioner kroner, der skal tilbage i lejernes lommer. Det har ikke været muligt for TV2Øst at få kommunens kommentar til den udregning. Borgmester Søren Kjærsgaard (V), har heller ikke ønsket at kommentere på kommunens fejl, men i en mail til Beboerbladets redaktionssekretær Jørn Nyvang, erkender borgmesteren, at der er tale om: "ca. 1.100 aktive sager og ca. 700 afsluttede sager".

Holbæk Kommune vil først informere de berørte lejere om fejlen i deres boligstøtteberegningen, når alle sager er gennemgået.

02:35 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App