Holbæk Kommune dømt i byggesag

Kommunen skal nu betale 40.000 kroner i bøde for at sjuske med byggesagsbehandlingen af en børnehave.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk Kommune blev i dag i retten idømt en bøde på 40.000 kroner for at overtræde en række bestemmelser i byggelovgivningen, da kommunen i november 2006 indrettede skovbørnehave i et tidligere skovfogedhus. Det skriver BUPL.

Det var BUPL Midtsjælland, der meldte sagen til politiet, fordi kommunen ikke havde foretaget den krævede byggesagsbehandling og taget lokalerne i brug på trods af, at de hverken levede op til kravene til plads, rumhøjde, ventilation, akustik eller brandsikring.

Holbæk Kommune erkendte i retten, at de ikke havde foretaget den fornødne byggesagsbehandling og modtog bøden på stedet.

BUPL Midtsjælland glæder sig over dommen.

- Det er også glædeligt, at bøden er af en vis størrelse, for man må ikke glemme, at det ikke alene handler om selve processen: den manglende byggesagsbehandling. Det handler også om, at kommunen udsætter både børn og personale for at skulle opholde sig i lokaler, der hverken lever op til bygningsreglement eller arbejdsmiljøreglerne, siger Claus Clemmensen, faglig konsulent i BUPL.

Holbæk Kommune har siden opført en ny institution i forbindelse med skovfogedhuset, Lærkereden, og ifølge BUPL har kommunen også her overtrådt byggeloven og bygningsreglementet, og de har nu klaget til Statsforvaltningen Sjælland.