¨

Holbæk Kommune dømt i byggesag

Foto: TV ØST

Kommunen skal nu betale 40.000 kroner i bøde for at sjuske med byggesagsbehandlingen af en børnehave.

Holbæk Kommune blev i dag i retten idømt en bøde på 40.000 kroner for at overtræde en række bestemmelser i byggelovgivningen, da kommunen i november 2006 indrettede skovbørnehave i et tidligere skovfogedhus. Det skriver BUPL.

Det var BUPL Midtsjælland, der meldte sagen til politiet, fordi kommunen ikke havde foretaget den krævede byggesagsbehandling og taget lokalerne i brug på trods af, at de hverken levede op til kravene til plads, rumhøjde, ventilation, akustik eller brandsikring.

Holbæk Kommune erkendte i retten, at de ikke havde foretaget den fornødne byggesagsbehandling og modtog bøden på stedet.

BUPL Midtsjælland glæder sig over dommen.

- Det er også glædeligt, at bøden er af en vis størrelse, for man må ikke glemme, at det ikke alene handler om selve processen: den manglende byggesagsbehandling. Det handler også om, at kommunen udsætter både børn og personale for at skulle opholde sig i lokaler, der hverken lever op til bygningsreglement eller arbejdsmiljøreglerne, siger Claus Clemmensen, faglig konsulent i BUPL.

Holbæk Kommune har siden opført en ny institution i forbindelse med skovfogedhuset, Lærkereden, og ifølge BUPL har kommunen også her overtrådt byggeloven og bygningsreglementet, og de har nu klaget til Statsforvaltningen Sjælland.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App