Holbæk Kommune bliver grønnere - køber ladestandere til kommunens elbiler

Byrådet i Holbæk Kommune er blevet enig om at købe 40 el-ladestandere i forbindelse med udskiftningen af 300 biler til et grønnere alternativ.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en ren ekspeditionssag, da en enig kommunalbestyrelse onsdag aften besluttede at købe stort ind af ladestandere til elbiler. 

Kommunen udskifter alle sine dieselbiler med eldrevne køretøjer for at begrænse udledningen af drivhusgasser

Politikerne besluttede at bruge en million kroner på 40 ladestandere, der skal stilles op i kældrene under administrationsbygningerne på Jernbanevej og Kanalstræde. 

Og det er bare første etape. De kommende år skal der stilles endnu flere ladestandere op.

Biler skiftes ud inden år 2025

Holbæk Kommune er allerede nået langt med planerne om en grøn omstilling af hele kommunes bilflåde til elbiler. Det drejer sig om lige over 300 køretøjer. 

Kommunen har sendt opgaven i udbud. Planen er at udskifte de fossile biler i løbet af de næste fire år. 

Derfor skal en del af den million kroner, som kommunalbestyrelsen bevilgede onsdag aften, gå til planlægningen af de næste etaper i udrulningen af lade-infrastrukturen.

De grønne regne-drenge i kommunens forvaltning vurderer, at omstillingen betyder, at kommunen kan skære cirka otte procent af sin nuværende samlede CO2-udledning, når alle 300 fossile biler er blevet udskiftet i 2025.

Holbæk indgik sidste år som den syvende kommune i landet en forpligtende klimasamarbejdsaftale med regeringen. Det er en del af aftalen, at kommunen nu går i gang med at udstyre blandt andet hjemmeplejen med elbiler.

Kommunen har blandt andet også forpligtet sig til, at busruterne fremover skal betjenes af fossilfri eller nulemissionsbusser i takt med, at de udbydes på ny.