¨

Holbæk Kommune anklages for overenskomstbrud

Foto: TV ØST

Ifølge 3F er Holbæk Kommune i gang med at udlicitere rengøringen uden at inddrage rengøringsassistenterne.

Holbæk Kommune er i fuld gang med at udlicitere rengøringen uden at inddrage rengøringsassistenterne. Dermed anklages kommunen nu for at bryde overenskomsten. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Der er klare regler for, at medarbejderne skal inddrages, hvis der er planer om at ændre arbejdsforholdene. Faglig sekretær i 3F Holbæk-Odsherred Klaus Rokkedal mener derfor, at Holbæk Kommune har brudt overenskomsten.

Kommunen har ansat to rengøringskoordinatorer, selvom det indtil videre kun er økonomiudvalget og ikke byrådet, der har taget stilling til udliciteringen. I stillingsopslaget står, at de skal stå for "gennemførelse af rengøringsudbud."

- Udbuddet er sat i værk bag om ryggen på alt og alle, også kommunens politikere, siger Klaus Rokkedal.

Direktør for teknik, miljø og kultur i Holbæk Kommune Anders Asmind forklarer, at Økonomiudvalget udelukkende har besluttet at arbejde hen imod en udlicitering, og at den endelige beslutning først tages den 30. marts.

- Hvis vi som embedsmænd var gået i gang med at undersøge mulighederne for udbud, uden at politikerne havde taget stilling til det, ville vi have haft et stort problem, siger Anders Asmind.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App