Holbæk Kommune åbner plejehotel i Regstrup

I mandags kunne Holbæk Kommune åbne dørene op for områdets første plejehotel. Det skal ruste borgere til at klare sig igen selv efter en sygdomsperiode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt for mange hospitalspateinter bliver udskrevet for tidligt. Det mener Holbæk Kommune. Derfor har de etableret et plejehotel, der skal hjælpe de ny udskrevne patienter med at vænne sig til livet udenfor hospitalet. Det er nu muligt at checke ind på hotellet i max 3 uger. I denne periode vil personalet sørge for, at borgerne bliver rustet til at komme hjem eller i ny behandling.

- Vi kan se, at der skal laves nogle ekstra ydelser i hjemmet, når de kommer hjem. Og de ydelser er simpelthen ikke effektive nok. Det er vigtigt, at vi kan samle det hele på plejehotellet, hvor de kan få pleje 24 timer i døgnet, siger Pernille Kruse (V), formand for Udvalget for Voksne, Holbæk.

Holbæk Kommune håber på, at de i en nær fremtid kan åbne flere plejehoteller, så borgerne i kommunen kan få den bedst mulige behandling.

Intensiv pleje

Der er 17 medarbejdere på hotellet, der vil tage sig af de 14 borgerne døgnet rundt. Lige nu bor der dog kun 9. Borgerne har hele tiden mulighed for at kontakte personalet, hvis de har behov for hjælp. De bestemmer selv hvornår de vil spise, i bad og sove. Hver dag får de 1 times træning med en fysioterapeut.

- Det vi gør det er, at vi ser på, hvad de har brug for af træning og medicin. Vi går ind og ser på, hvad det er borgerne har brug for, så vi kan give dem den bedste behandling, siger Lisette Simonsen, Teamleder, Plejehotellet i Holbæk Kommune.

Egenbetaling

Det er ikke helt gratis at bo på hotel. I Regstrup koster det mellem 125 og 175 kroner pr overnatning. Dette beløb dækker mad, sengelinnede og håndklæder. Udover dette beløb skal de selv betale for medicin. Holbæk Kommune dækker resten af udgifterne, såsom behandling med fysioterapeut og overnatningen. Hans Theodor Jensen, der lider af kræft, er ikke i tvivl om, at dette beløb er givet godt ud.

- Det er det dobbelte værd. Hvis ikke mere, siger Lars Theodor Jensen, hotelgæst.

Han var den første borger på hotellet. Selvom de kun må bo der i 3 uger, håber han, at blive 2 uger længere, da han skal opereres igen den 14. april. Han er helt sikker på, at tiden på hotellet har haft stor betydning for hans helbred.

- Det har gjort mit humør og troen på livet bedre. Jeg har flere gange haft lyst til at forlade denne lille verden på grund af mine smerter, fortæller han.