¨

Holbæk indfører flere lukkedage i institutionerne

Holbæk Kommune vil indføre flere lukkedage hos kommunens daginstitutioner og SFO'er. Billedet er af Mads på tre år, der går i børnehave i Holbæk. Foto: Lars Andersen

Byrådet i Holbæk har hævet antallet af lukkedage fra 19 til 29 dage i kommunens institutioner. Alle partier på nær Enhedslisten stemte for ændringen.

Indtil nu har forældre i Holbæk Kommune kunne planlægge hverdagen ud fra, at børneinstitutionerne havde 19 faste lukkedage om året. Heriblandt uge 29 og 30 i sommerperioden.

Men alle kommunens partier på nær Enhedslisten har for nyligt stemt for, at det nu skal være slut fra sommeren 2017.

I dagsordenen for et møde hos Udvalget for læring og trivsel for børn og unge den 29. november fremgår det, at Byrådet i Holbæk Kommune i forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2017 har besluttet at hæve antallet af lukkedage om sommeren med to uger, så børneinstitutionerne har lukket i ugerne 27-30 .

Kan købe sig til børnepasning

Daginstitutioner og SFO'er i Holbæk Kommune skal i stedet indføre 11 måneders betaling, hvor det bliver muligt med tilkøbsmoduler i de fire sommeruger.

Ved et tilkøbsmodul, såkaldt fællespasning, bliver børnene ikke passet i egne vante rammer, men i en andeninstitution sammen med andre børn og pædagoger.

I alt skal forældre i Holbæk Kommune regne med ti ekstra lukkedage i børneinstitutionerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App