Holbæk i skraldekaos

Kommunens renovationsfirma har opsagt kontrakten med dags varsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk er kastet ud i skraldekaos. Firmaet HC Svendsen, der hidtil klaret afhentningen i hele kommunen, stopper med dags varsel arbejdet.

Det omstridte firma er tidligere blevet kraftigt kritiseret af utilfredse kunder. HC Svendsen har til gengæld krævet en højere betaling af Holbæk Kommune for at hente affaldet. Og det er netop uenigheden om pengene, der har fået virksomheden til pludselig at stoppe. Det oplyser borgmester Jørn Sørensen (Rad. V.).

- Vi beklager beslutningen, nu hvor ordningen omsider fungerer tilfredsstillende. Vi har en kontrakt med HCS, og den ønsker byrådet at fastholde. HCS bryder kontrakten ved at stoppe. Vi har meddelt HCS, at det vil få konsekvenser, fastslår Jørn Sørensen.

I morgen tidlig holder kommunen  et møde med en anden renovatør, som overtager arbejdet.

- Så generne i overgangsperioden begrænses mest muligt. Orientering om en midlertidig ordning vil en af de nærmeste dage blive meddelt i pressen og på kommunens hjemmeside, forklarer Jørn Sørensen.

Han håber at have en mere permanent ordning på plads i løbet af to-tre uger.

Sidste sommer hobede affaldet sig op hos borgerne i Holbæk, og kritikken haglede ned over HCS. Firmaet satte ekstra mandskab og vogne ind på ruterne for at klare problemerne. Men siden har selskabet og kommunen skændtes om ekstra-regningen. Og det er nu endt med, at virksomheden pludselig har stoppet arbejdet i Holbæk.