Holbæk hamrer Horsens ud af DBU Pokalen

Holbæk fra Danmarksserien er overraskende videre i pokalturneringen efter en 1-0-sejr over Horsens.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gik ikke helt som planlagt, da superligaklubben AC Horsens onsdag var rejst til Holbæk for at møde det lokale hold i tredje runde af den danske pokalturnering.

Holbæk, der til daglig gør sig i den fjerdebedste række, vandt således 1-0 over den jyske superligaklub og er dermed klar til næste runde.

Hjemmeholdet var klar fra start, og kort før pausen blev det til et skud på stolpen, mens Horsens ikke formåede at komme til de store chancer.

Scoring i anden halvleg

Efter pausen troede Holbæk stadig på miraklet, og efter cirka et kvarters spil kom forløsningen så.

Et indlæg blev sendt ind i feltet, og selv om Horsens i første omgang fik headet bolden væk, endte bolden efter hurtigt samspil ved fødderne af Holbæks Mikkel Adamsen, der fik netmaskerne til at blafre.

Holbæk-scoringen satte lidt gang i Horsens, men det lykkedes ikke at få bolden over stregen, og turen hjem til Jylland bliver derfor ekstra lang for superligaklubben med et nederlag i bagagen.

Holbæk har tidligere i DBU Pokalen slået Listrup med 5-0 og Ballerup-Skovlunde med 5-1.

Det gik bedre for de andre klubber fra den bedste danske række, der var i aktion onsdag i DBU Pokalen.

FC Midtjylland gav Greve en lærestreg på 7-0, og Hobro slog Slagelse med 5-1. Lyngby, AaB, Randers og FC København er også videre i pokalturneringen efter sejre onsdag.

Helsingør var også i aktion onsdag aften. Det nordsjællandske hold måtte ud i straffespark mod 2. divisionsholdet Hvidovre, før det videre avancement i pokalturneringen blev sikret.

Kampen endte 0-0 efter både regulær og forlænget spilletid.

/ritzau