¨

Holbæk frifundet for aldersdiskrimination

Foto: TV ØST

I dag faldt der dom i højesteret i sagen om, den nu 60-årige Lillian Ben Salah, der tilbage i 2007 fik afslag på at blive fastansat i Holbæk Kommune blandt andet med begrundelsen, at hun var for gammel. Kommunen blev i dag frifundet for aldersdiskrimination.

I Holbæk venter 60-årige Lillian Ben Salah på dommen, der kan sætte punktum for en lang følelsesmæssig rutsjebanetur.

- Jeg håber på, at vi får ret. Man går ned med flaget en gang imellem og føler ikke, at man er meget værd, siger Lillian Ben Salah.

I 2007 fik hun afslag på at blive fastansat i Holbæk Kommune fordi hun var for gammel. Sådan lød den mundtlige begrundelse ifølge Lillian Ben Salah. Hun bad derfor om at få det på skrift.

- Da jeg lukker brevet op står der generationsskifte. Det afleverer jeg til HK, fordi de mener, der er en sag i det, siger Lillian Ben Salah.

HK lagde de sager mod kommunen. I dag faldt, der så dom i højesteret.

Holbæk Kommunen blev endnu en gang frifundet. I retten blev der nemlig lagt vægt på, at Lillian Ben Salah ifølge kommunen ikke havde de ønskede kvalifikationer.

I HK frygter de, at afgørelsen nu får få konsekvenser. Lillian Ben Salah er nemlig langt fra den eneste, der føler sig offer aldersdiskrimination. I HK har de alene i år kendskab til 17 sager.

- Det kommer til at betyde, at arbejdsgiveren hvis de henholder sig til at personlige kvalifikationer som mangelfulde, an udøve forskelsbehandling, siger Henrik Gammelholm, der er juridisk konsulent i HK/Kommunal.

Sagen har taget hårdt på Lillian Ben Salah. Hun har nu besluttet at gå på efterløn.

02:08 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App