¨

Holbæk er grønnere end ventet

Foto: TV ØST

Holbæk Kommunes plan om at nedsætte CO2-udledningen markant er lykkedes. Faktisk overstiger resultatet efter tre år, kommunens egne målsætninger.

De grønne målsætninger Holbæk Byråd pålagde sig selv for tre år siden, er mere end blevet indfriet.

"Det er fantastisk"
Siden 2009 har kommunen nemlig nedbragt en udledning af CO2 på 15.876 tons med 10,46 pct. Det er knap 2 pct. mere end forventet, lyder det fra kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi har gennem en årrække haft særligt fokus på området, og det er fantastisk, at vi har kunnet nedbringe udledningen så markant, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Skruer op for investering
Faldet er primært sket i elforbruget i kommunens bygninger, hvilket har været et målrettet indsatsområde. Men trods de positive resultater, bliver der ikke skruet ned for de grønne investeringer.

- I 2011 energirenoverede vi for 54 mio. kr., og i 2012 regner vi med at investere omkring 80 mio. kr. Derfor forventer jeg også, vi kan fastholde den gode udvikling i de kommende år, siger John Harpøth, der er formand for Udvalget for Klima og Miljø.

Udover de interne energibesparende tiltag har flere solcelleanlæg og udskiftning af tage og vinduer også bidraget til den positive udvikling. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App