Holbæk-borgmester: Sportsby blev bygget på det forkerte tidspunkt

Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) mener ikke, at byens nye sportsby skulle være bygget nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni i år åbnede Holbæk Sportsby officielt.

Byens borgmester er glad for, at hun i sin tid stemte for det store byggeprojekt, men hun mener ikke, at det var den rigtige beslutning at bruge så mange penge på nye sportsfaciliteter, når økonomien i kommunen sejlede.

- Der var ikke en ordentlig styring, og det er jo det, vi er ved at rette op på nu, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

quote Jeg tror, det er en af de sværeste opgaver, jeg har fået med, da jeg startede med at være borgmester

Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester, Holbæk.

Og den opgave er ikke let for byrådet.

- Det er ikke nemt, men det går gudskelov fremad, siger hun.

Christina Krzyrosiak Hansen blev valgt ind i byrådet i Holbæk i 2013. I 2017 blev hun borgmester, og dermed arvede hun ansvaret for byggeriet af Holbæk Sportsby.

- Jeg tror, det er en af de sværeste opgaver, jeg har fået med, da jeg startede med at være borgmester, siger hun om arbejdet med at gøre op med de negative historier om sportsbyen.

Borgmester: - Tidspunktet var forkert

Åbningen af sportsbyen er blevet udskudt flere gange, og prisen på projektet har også været til debat.

Selv er borgmesteren glad for, at hun i sin tid stemte for en sportsby i Holbæk, men hun mener ikke, at timingen af byggeriet var rigtig.

- Jeg synes, tidspunktet, hvor man lavede sportsbyen, var forkert, siger hun og understreger, at hun er glad for den færdige sportsby.

- Det gør ikke projektet dårligt i sig selv, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Må sige nej til mange ting

I foråret 2017 fik Holbæk Kommune et brev fra det daværende Økonomi- og Udenrigsministerium, der ønskede en redegørelse for, hvordan kommunen ville sikre en bedre økonomi fremover.

Holbæk Kommunes kassebeholdning var for lav, og siden den 21. november samme år, hvor Christina Krzyrosiak Hansen blev borgmester, har hun arbejdet på at få styr på kommunens økonomi.

- Jeg føler nogle gange, at jeg er blevet sådan en sur gammel dame før tid, fordi jeg siger nej til helt vildt mange ting og beder om, at alting skal tjekkes op, siger hun.

- Men sådan er det bare, når man skal genoprette en kommunens økonomi og omdømme.

Mads Gudiksen har talt med Holbæks borgmester i denne uges udgave af Køretur med borgmesteren. 
Mads Gudiksen har talt med Holbæks borgmester i denne uges udgave af Køretur med borgmesteren.  Foto: Mads Gudiksen - TV2 ØST

Se hele interviewet med Christina Krzyrosiak Hansen på TV2 ØST Kanalen tirsdag den 5. november klokken 19.55 og 21.30, onsdag den 6. november klokken 22.40 samt torsdag den 7. november klokken 17.30.