¨

Holbæk betaler for bommert

Foto: TV ØST

Kommune og stat tilbagebetaler nu millioner til borgerne efter regnefejl om boligstøtte.

5,7 millioner ryger nu tilbage til lejere og andelshavere i Holbæk Kommune.

I februar kunne TV2ØST og Beboerbladet afsløre, at Holbæk Kommune gennem en årrække havde beregnet boligstøtte forkert til et væld af lejere og andelshavere - og at der manglede millioner i støtte.

Fejlen opstod, fordi der ikke var taget højde for, at der skal gives ekstra tillæg til lejere og andelshavere, der oveni huslejen også betaler særskilt for kollektiv varme som fjernvarme, naturgas og el.

Siden har Holbæk Kommune gennemgået knap 2000 sager, og nu ryger der millioner tilbage til borgerne. 5,7 millioner i alt ryger der tilbage - cirka 1,6 millioner fra kommunen og resten fra staten på grund af forskellige refusionsregler.

- Vi er virkelig glade for at være nået igennem bunken af sager, og nu skal vi i hvert fald nok sørge for det ikke sker igen, siger Kirsten Johansen, der er afdelingsleder i Borger- og organisationsservice i kommunen, til TV2ØST.

De første får pengene til udbetaling 1. august, mens resten må vente til 1. september, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Hvis man er i tvivl, så er man velkommen til at kontakte ydelsescenteret mellem 10 og 12 på telefonnummeret 72 36 64 33.

00:44 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App