HK-tillidsmand i Holbæk: Vi har mistet mange gode kollegaer

Mange har været kede af det i Holbæk i dag, fortæller HKs fællestillidsrepræsentant i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har været en hård dag for de ansatte i Holbæk Kommune, hvor der er i dag skulle fyres 91 medarbejdere.

En af dem, der har befundet sig midt i orkanens øje, er Tine Grodal. Hun er fællestillidsrepræsentant for HK i Holbæk og har været bisidder til en del fyringssamtaler i dag.

- Vi er kommet igennem dagen, men det har været rigtig hårdt. Der er mange, der er kede af det, fortæller hun.

Har mistet mange stillinger

I alt har Holbæk Kommune nedlagt 311 stillinger, og nu skal HK i samarbejde med de resterende medarbejdere til at finde ud af, hvordan arbejdsdagen skal se ud fremover, når der er færre til at løfte byrden.

- Vi har mistet rigtig mange gode kollegaer. Dygtige kollegaer. Så nu foreligger der et stykke arbejde med at finde ud af, hvad der skal laves fremover. Det er rigtig mange stillinger, der er væk på vores område, siger Tine Grodal.

Og også får de fyrede medarbejdere står HKs stab til rådighed, fortæller hun.

- Vi har booket møder de næste tre dage, hvor det er muligt at komme og få en snak om, hvad de kan stille op fremadrette, siger hun og oplister nogle af mulighederne for de afskedigede medarbejdere:

- Man kan for eksempel søge om støtte fra tryghedspuljen, hvor der ligger nogle penge til kompetenceudvikling. Det kan også være, der er brug for psykologhjælp, eller at vi undersøger, hvilke kurser, vi kan tilbyde. Alt det støtter vi op om, slutter hun.