HK Kommunal kræver klart svar om fyringer i Holbæk

Hvad vil det betyde for borgerne i Holbæk, at 300 stillinger i Holbæk Kommune skal nedlægges? Det vil HK Sjælland have byrådspolitikernes svar på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag er ikke en god dag for de ansatte i Holbæk Kommune.

100 medarbejdere får nemlig klokken 8 en ærgerlig besked i deres indbakke om deres fremtid i kommunen. I alt skal kommunen nedlægge 300 stillinger, og det bliver hovedsageligt administrative jobs, oplyser borgmester Søren Kjærsgaard til TV ØST.

Og det får blandt andet sektorformanden i HK Kommunal under HK Sjælland, Michael Rosenberg, på barikaderne.

quote Hvad betyder det her for sagsbehandlingstiderne i kommunen?

Michael Rosenberg, sektorformand i HK Kommunal

Han vil have politikerne til fortælle borgerne, hvad det helt konkret betyder for serviceniveauet, at der bliver mange færre administrative medarbejdere i kommunen.

- Vi har hørt så meget snak om, at politikerne har prioriteret at skære administrative stillinger frem for de såkaldte varme hænder i kommunen. Men de glemmer bare, at de personer, som borgerne møder i borgerservice og på jobcentret er HK-medlemmer og administrative medarbejdere, siger Michael Rosenberg til TV ØST og tilføjer:

- Og for at få hverdagen til at hænge sammen i børnehaver og dagsinstitutioner, skal der også HK’ere til. Så hvad betyder det her for eksempel for sagsbehandlingstiderne i kommunen?

Ansatte vil have afklaring

Michael Rosenberg fortæller desuden, at der har været utryghed at spore blandt de ansatte i Holbæk Kommune, lige siden det kom frem, at Holbæk Kommune skal spare 204 millioner kroner på næste års budget.

- De ansatte, som vi har snakket med, vil bare gerne have det overstået nu. De vil ikke have pinen trukket i langdrag mere, siger han.

quote Vores tillidsfolk er til rådighed til at deltage som bisiddere ved samtalerne

Michael Rosenberg

Sektorformanden fortæller, at HK Sjælland stiller deres tillidsfolk til rådighed både torsdag, hvor fyringerne gennemføres, og efterfølgende.

- Vores tillidsfolk er til rådighed til at deltage som bisiddere ved samtalerne, eller hvis man har brug for at snakke. Vi kan også komme ud på arbejdspladsen på et senere tidspunkt, hvis der er brug for det, siger han.

Fyringerne kan nemlig have stor indflydelse på arbejdsmiljøet, slutter han.

- Nu skal der være fokus på – også fra politikernes side – hvordan man opretter et godt arbejdsmiljø og arbejdsliv, når der er færre til at løfte byrden.