¨

Hjemmeværnsmand fyret for kæmpe sprængstoflager

Foto: TV ØST

Det er en frivillig i hjemmeværnet, der nu er fængslet for at gemme over 100 kilo sprængstof i sit hjem. Vedkommende er blevet fyret, oplyser Hjemmeværnet.

Det er en frivillig i Hjemmeværnet, der er anholdt og fængslet for at gemme over 100 kilo sprængstof og 160 detonatorer i sit hjem i Holbæk-området.

Ifølge Ritzau kalder Hjemmeværnet affæren "en yderst beklagelig sag".

Manden - en 58-årig mand er ifølge TV2 en højt betroet medarbejder. Han har været forsyningsbefalingsmand ved Hjemmeværnet, og det indebærer blandt andet, at han har været godkendt af PET til at have adgang til værnets våbenkammer. Den 58-årige er blevet fyret oven på episoden.

Vil gennemgå sikkerhedsprocedurer

Det er uvist, hvor det sprængstof, som den 58-årige hjemmeværnsmand lå inde med, stammer fra. Hos Midt- og Vestsjællands Politi, der efterforsker den omfattende sag, er man netop gået i gang med at få opklaret, hvordan manden er kommet i besiddelse af de store mængder formbart sprængstof og sprænglegemer, der ifølge sigtelsen vejer over 102 kilo.

Mener det hører under våbenloven

TV2.dk skriver, at den 58-årige har erkendt at være i besiddelse af sprængstoffet, men at han mener, det hører under våbenloven og altså ikke straffeloven, hvor han risikerer at blive straffet med mindst halvandets års fængsel.

Ud over de mange kilo sprængstof er manden også sigtet for at have været i besiddelse af blandt andet 2 meter sprængsnor.

Hjemmeværnet understreger, at man nu vil gennemgå sikkerhedsprocedurerne omkring håndteringen af sprængstoffer.

/Ritzau/TV2

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App