Hjemmehjælper blev fanget i at stjæle på skjult overvågning

En ansat i hjemmeplejen skal i fængsel efter at have bedøvet og bestjålet en 86-årig kvinde, noget som ofrets pårørendes kunne dokumentere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hjemmehjælper skal to et halvt år i fængsel, efter hun blev kendt skyldig i flere forhold ved Retten i Holbæk torsdag.

Kvinden blev blandt andet dømt for at have bedøvet og bestjålet en 86-årig kvinde under et pleje-besøg i februar, og netop den forbrydelse kunne unikke optagelser fra en mobiltelefon dokumentere.

Tilbage i februar blev hjemmehjælperens besøg optaget af en bekymret pårørende. Det gjorde vedkommende med sin mobiltelefon, fordi der var mistanke om, at hjemmehjælperen stjal fra den ældre.

quote Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det

Dømt hjemmehjælper

Og den nu dømte hjemmehjælper røg med på kamerarullen hele to gange – to dage i streg.

På videooptagelsen fra den første dag, kan man se, at hjemmehjælperen har en samtale med den ældre kvinde.

Efterfølgende giver kvinden sig til at se fjernsyn, imens hjemmehjælperen går rundt i boligen. Bag om ryggen på den 86-årige, bytter hun om på kvindens medicin.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det, sagde hun torsdag ved Retten i Holbæk

Dagen efter var hjemmehjælperen igen på spil. Endnu en videooptagelse af høj kvalitet viser, at hun tog en hundredkroneseddel fra beboerens pung.

I retten undskyldte hjemmehjælperen med, at hun ville lægge pengene tilbage i punge, fordi hun godt vidste, at det var forkert, men at hun ikke turde af frygt for at blive opdaget.

Vær varsom med optageren

Marie Lilja Jensen, der er chefkonsulent i Ældre Sagen, finder episoden tragisk

quote Overvågning skaber utryghed og mistillid

Marie Lilja Jensen, Chefkonsulent i Ældre Sagen

- Det peger på, at der har været nogle pårørende, der har været desperate, og som måske har brugt det (videoovervågning red.) som en sidste udvej, siger Marie Lilja Jensen, chefkonsulent i Ældre Sagen til TV ØST.

Hun mener ikke, at den slags metoder er vejen frem.

- Vi synes generelt, at overvågning skaber utryghed og mistillid. Der er jo ikke nogen, som synes, at det er særlig rart at blive overvåget på sit arbejde, siger hun. 

Set ud fra et juridisk synspunkt skal man også være varsom med optageudstyret, mener Helle Olesen, Advokaturchef i Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det kan jeg på ingen måde opfordre til. Jeg kan ikke sig med sikkerhed, at det er ulovligt, men man skal huske på, at der altid skal foretages en vurdering af den konkrete sag, understreger hun.