¨

Hjemmehjælper bedøvede pensionist: - Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det

Retten i Holbæk. Foto: TV ØST - Ida Valsted Pedersen

En hjemmehjælper fra Vestsjælland forklarede i retten, at hun bedøvede en pensionist og stjal kontanter fra hende.

En 46-årig hjemmehjælper er torsdag ved Retten i Holbæk idømt to et halvt års ubetinget fængsel.

Derudover må hun ikke arbejde som SOSU eller anden pleje i 5 år.

Kvinden var tiltalt for i alt fem forhold, hvor hun blandt andet var anklaget for at have bedøvet en 86-årig kvinde, så hun kunne stjæle kontanter fra hende. 

Den 46-årige erkendte torsdag formiddag fire af forholdene, men nægtede sig skyldig i det femte, som omhandler tyveri fra en 72-årig. 

Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det

46-årig hjemmehjælper

De første fire forhold handler alle sammen om den samme 86-årige kvinde, som hjemmehjælperen over flere dage i februar i år, bedøvede for uhindret at kunne stjæle kontanter fra hende.

Men kvinden blev dog dømt skyldig i alle tiltalens forhold. Retten lægger blandt andet vægt på, at hun tidligere er straffet for berigelseskriminalitet - mandatsvig, dokumentfalsk, socialt bedrageri.

Under dagens afhøring blev der vist videooptagelser fra to dage, hvor den 86-årige kvindes pårørende har optaget hjemmehjælperen, mens hun bytter rundt på piller, så den 86-årige får sovepiller.  

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det, sagde den 46-årige hjemmehjælper i retten.

Har fortrudt rigtig meget

Hjemmehjælperen har under forsvarets afhøring svaret grådkvalt, ligesom hun har forklaret, at hun på tidspunktet døjede med kraftige nakkesmerter, og derfor tog medicin for at klare hverdagen. 

Hun har under sit grundlovsforhør forklaret, at hun aldrig før har stjålet eller gjort noget lignende, samt at hun har fortrudt rigtig meget. 

Læs også Kirsten fik stjålet flere tusinde af dømt hjemmehjælper: - Det er utilgiveligt

Hjemmehjælperen har i alt stjålet 300 kroner fra den 86-årige, men hun er på grund af ombytningen af medicinen og den efterfølgende bedøvelse af den 86-årige tiltalt for blandt andet forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, samt vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. 

Ifølge anklageren har hjemmehjælperen også stjålet 3000 kroner fra en 72-årig, men det nægter hun. 

Anklageren har krævet, at hjemmehjælperen i en periode ikke må arbejde som social- og sundhedsassistent, og det har den 46-årige kvinde accepteret. 

Læs også Hjemmehjælper bedøvede pensionist: - Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det

Anklager Sanne Watson havde krævet mellem tre og tre et halvt års fængsel, mens forsvarer Gitte Espensen Philip ønskede en betinget dom til sin klient.

Kvinden udbeder sig betænkningstid i forhold til eventuelt at anke dommen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App