Hjemmehjælper bedøvede 86-årig kvinde med sovepiller

En 45-årig hjemmehjælper er fængslet, efter hun har erkendt at have lagt sovepiller i en 86-årig kvindes medicinæske for at kunne stjæle fra hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Familien til en 86-årig kvinde fra Tølløse, der modtager hjemmehjælp, fik en mistanke om at der var noget galt.

Der forsvandt nemlig penge fra den 86-åriges pung. Derfor satte familien videoovervågning op hos den 86-årige. Og da de kunne se, hvad hjemmehjælperen foretog sig, anmeldte de hende til politiet.

quote Det er utraditionelt, udspekuleret og groft misbrug af en borger, som vi sjældent ser. 

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Hjemmehjælperen havde lagt ekstra piller i form af sovepiller i kvindens medicinæske. Mens hun sov, stjal hun penge fra hende. Der var også lagt piller i til næste forsøg på at stjæle, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Groft misbrug

Den 45-årige hjemmehjælper har været i grundlovsforhør torsdag formiddag. Hun har erkendt, at hun først tog penge fra den 86-åriges pung. At hun derefter sørgede for, der var sovepiller i medicinæsken, så hun kunne tage flere penge, uden kvinden opdagede det. Og til slut at hun havde gjort klar til at bedøve den 86-årige igen for at tage flere penge fra hende. Hver gang var der tale om nogle hundrede kroner.

De tre forhold hjemmehjælperen har været i grundlovsforhør for er tyveri, røveri og forsøg på røveri.

- Det er utraditionelt, udspekuleret og groft misbrug af en borger, som vi sjældent ser. Vi skal kunne have tillid til de myndighedspersoner, der kommer ind i vores hjem. Hjemmehjælperen har brugt sin stilling til at begå kriminalitet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 45-årige hjemmehjælper er gået med til at blive mentalundersøgt.