¨

Hjemløse søges

Foto: TV ØST

En familie fra holbæk annoncerer nu på Facebook efter ekstra julegæster. Tilbudet er, at to hjemløse er velkomne ved familiens bord juleaften.

For et par år siden mødte Dorthe Sølberg og hendes datter Nadia Norspang, en hjemløs "Hus Forbi"- sælger foran et supermarked i Holbæk. Manden så træt og sulten ud, så Dorthe Sølberg købte ham lidt mad og lidt at drikke. Det vakte glæde, - og nu vil Dorthe Sølberg og hendes familie bruge julen til at gøre to andre hjemløse glade.

- Jeg snakkede med min mand om det, og med mine børn, og alle var med på at forsøge at glæde nogen med hygge og omsorg, -ved at lade dem få en fed jul - siger Dorthe Sølberg.

Tilbuddet blev givet til forsorgshjemmet Karlsvognen og til Kirkens Korshær, i Holbæk, men de to institutioner havde ikke umiddelbart nogen bud på hvem der kunne have brug for en juleaften i hjemmet i Søstrup. Så tog Dorthe Sølberg sagen i egen hånd, og satte en invitation op på Facebook via "Hus Forbi". Det har givet overvældende respons. Mere end 10.000 mennesker har trykket "like", og mere end 500 har skrevet kommentarer til initiativet. Alle kommentarer bliver læst, og effekten af de mange reaktioner på invitationen har næsten blæst benene væk under familien.

-Jamen jeg bliver så rørt over, at det der bare skulle være en naturlig ting, -at ville hjælpe andre, vækker så meget opmærksomhed, -siger Dorthe Sølberg.

Ingen har endnu (onsdag d. 6. december) takket ja til invitationen, men Familien i Søstrup kan kontaktes via tlf.:  7124 4546, eller via Dorthe Sølbergs Facebook adresse: dorthe sølberg

 

03:00 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App