¨

Her kan du leje dig ind på en firlænget gård gennem Airbnb

03:28

Det har længe været moderne at leje sit hjem ud gennem Airbnb i de større byer. Men nu er det altså osse blevet virkeligt populært at gøre ude på landet. Video: Martin Stilling - TV ØST

Det er ikke kun en storbyting at udleje din bolig til andre gennem Airbnb. Det er også blevet populært i landdistrikterne.

Et ferieværelse på en firlænget gård i naturskønne omgivelser – eller måske et telt i baghaven.

Det er, hvad parret Mette Lauge-Simonsen og Uffe Walther Knudsen på Tuse Næs tilbyder gennem udlejningstjenesten Airbnb.

Hos dem kan man leje et værelse med delekøkken og toilet eller for bare 100 kroner få lov til at stille et telt op i haven.

- Vi har selv rejst meget i Europa, og synes det er ærgerligt, der ikke er flere, der slår telt op i deres private have. For det ville være meget lettere for dem, siger Uffe Walther Knudsen til TV ØST.

Og faktisk er det ikke helt ualmindeligt med Airbnb-udlejninger langt væk fra storbyen.

I 2016 er antallet af udlejninger gennem Airbnb i landdistrikterne nemlig steget med 75 procent, skriver dr.dk.

Gæsterne kommer her for at opleve det landlige og idylliske. De gør det, fordi der er luft, der er tæt på vandet og ikke så pakket som inde i byerne

Uffe Walther Knudsen

Naturen tiltrækker folk

Og parret på Tuse Næs tror årsagen til populariteten skan findes i omgivelserne.

- Gæsterne kommer her for at opleve det landlige og idylliske. De gør det, fordi der er luft, der er tæt på vandet og ikke så pakket som inde i byerne, siger Uffe Walther Knudsen.

De to kom i gang med at udleje værelset ved lidt af et tilfælde.

- Vi har så meget plads herude, at vi ikke kunne bruge det hele til opbevaring, så vi gav det noget maling og fik det møbleret. Så sagde vi til vores venner, at de kunne sover herude, og så foreslog de Airbnb. Det besluttede vi så at prøve, forklarer Mette Lauge-Simonsen.

Fem til seks gange har parret lejet ud gennem Airbnb, men de siger begge, at hvis de ville, så kunne de udleje værelset hver dag henover sommeren.

Og parret selv synes også, det er sjovt at få gæster.

- Det er det sociale i det. Det er sjovt at møde nye mennesker, som har brug for en pause, siger Mette Lauge-Simonsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App