¨

Hendes mand døde i arbejdsulykke – nu kræver enken erstatning

En 34-årig ukrainsk mand mistede livet i oktober 2017, da han faldt ned i en kornsilo på et landbrug ved Tølløse på Nordvestsjælland. Foto: TV ØST

Enken til den 34-årige ukrainer, som døde i en arbejdsulykke på et landbrug nær Tølløse, kræver nu erstatning.

En 34-årig ukrainer mistede livet i 2017, da han var i gang med at fjerne spirende korn i en kornsilo på et landbrug nær Tølløse.

Nu kræver hans enke knap 747.000 kroner i erstatning, lyder det fra hendes advokat i forbindelse med en retssag om dødsulykken. Det skriver Fagbladet 3F.

Den 34-årige ukrainer blev suget ned i korndyngen, og først fire timer efter ulykken lykkedes det at grave manden fri.

Arbejdsgiver nægtede at betale bøde

Det fremgår af Fagbladet 3F’s aktindsigt i sagen hos Arbejdstilsynet, at manden ikke bar nogen sikkerhedsline, da han gik ovenpå kornet.

Ifølge politiets anklageskrift var arbejdet hverken planlagt, tilrettelagt eller udført forsvarligt, skriver fagbladet. De skriver desuden, at politiet tidligere har udstedt en bøde på 80.000 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

Men arbejdsgiveren har afvist at betale bøden, og derfor er sagen nu endt i retten. Sagen begynder mandag i Retten i Holbæk.

00:37

Se eller gense indslaget: En 34-årig mand blev fundet død efter en arbejdsulykke i en kornsilo ved et landbrug nær Tølløse.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App