Helt særlig afsked til vognmanden - Jan Eriks kiste blev kørt afsted på lastbil

For Jan Erik Petersen har lastbiler været en stor del af livet. Efter hans død sidste tirsdag besluttede familien at give ham en helt særlig afsked.

Lastbiler har gennem hele livet betydet "alt" for vognmand Jan Erik Petersen.

Derfor var der ifølge hans pårørende også kun en rigtig måde at vise den sidste ære, efter at Jan Erik Petersen forleden døde i en alder af 72 år og i dag blev sendt afsted på sin sidste færd.

quote Lastbiler var hans liv – det var den bedste afsked, at vi kunne få lov til at køre ham afsted på lastbilen

Camilia Lindhard Pedersen, datter

Efter bisættelsen i Margrethe Kapellet i Holbæk blev kisten båret ud og sat på ladet af hans brors veteranlastvogn – for trods jobbet som vognmand var lastbilerne også Jan Erik Petersens hobby, fortæller hans datter Camilia Lindhard Pedersen:

- Lastbiler var hans liv – det var den bedste afsked, at vi kunne få lov til at køre ham afsted på lastbilen. Han sidder og klapper i sine hænder deroppe (i himmelen, red.).

- Det var megahårdt, men jeg er så glad for den ære, vi kunne vise ham og sende ham afsted på den her måde, tilføjer hun.

Kenneth Lindhard Petersen og Camilla Lindhard Pedersen er børn af vognmanden og var meget glade for, at de kunne tage afsked på den helt rigtige måde.
Kenneth Lindhard Petersen og Camilla Lindhard Pedersen er børn af vognmanden og var meget glade for, at de kunne tage afsked på den helt rigtige måde. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST

En legende er død

Med kisten på ladet kunne lastvognen trille afsted – men ikke alene – en kortege af syv veteranlastbiler fulgte trop på turen til krematoriet.

- Det var hans to brødre og resten af slænget fra veteranlastbilerne – de var her ikke alle sammen, for så havde vi stået her endnu, siger Kenneth Lindhard Petersen, der Jan Erik Petersens søn.

Det blev på ladet af sin egen brors veteranlastbil, at Jan Erik Petersen tog sin sidste rejse.
Det blev på ladet af sin egen brors veteranlastbil, at Jan Erik Petersen tog sin sidste rejse. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Når man som Jan Erik Petersen har kørt lastbil igennem et helt liv, bliver man også en kendt person.

- Han har kørt Norge i 25 år – og de siger, han var lidt af en legende mellem Danmark og Norge, siger Kenneth Lindhard Petersen.

Siden kørte Jan Erik Petersen gods til Polen, inden han for ti år siden gik på efterløn.

Jan Erik Petersens efterladte havde fået tilladelse til, at den sidste færd måtte foregå på ladet af veteranlastvognen, der blev ført an af bedemandens rustvogn.

Bag rustvognen kørte en lastbil med vognmandens kiste.
Bag rustvognen kørte en lastbil med vognmandens kiste. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST
En lang kortege af lastbiler fulgte kisten på vej væk fra kirken.
En lang kortege af lastbiler fulgte kisten på vej væk fra kirken. Foto: Toke Grøndal - TV2 ØST