Har du set dette våben?

Muligt gerningsvåben fra drab i Holbæk den 5. februar bliver nu efterlyst af politiet. Billedet viser en kopi af metalrøret, som politiet har fået fremstillet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands politi efterlyser et ca. 50 centimeter langt, galvaniseret metalvandrør med et ca. 10 centimeter langt gevind i den ene ende.

Tekniske undersøgelser viser, at det med stor sandsynlighed er det vandrør, der er blevet brugt til at dræbe den 43-årige mand. Manden blev fundet død i sin lejlighed i Ladegårdsparken Vest 151 i Holbæk den 5. februar 2010.

Politiet ønsker offentlighedens hjælp til at lede efter vandrøret i haver, buske, bevoksede områder, og hvor sneen er smeltet i området omkring Ladegårdsparken, Kighøjparken, Vandtårnsvej, Slotshaven, Markskellet og området omkring badmintonhallen og havekolonien ved Slotshaven.

Politiet vil også gerne tale med personer i Holbækområdet, der på et tidspunkt har fremstillet et lignende vandrør med et så langt gevind.

Vandrøret var i lejligheden inden drabet, men blev ikke fundet i lejligheden under politiets undersøgelser.

Det formodes, at gerningsmanden har fjernet vandrøret og efterfølgende smidt det fra sig i området. En omfattende eftersøgning har dog ikke tilvejebragt røret.

Der er i sagen varetægtsfængslet en 17-årig mand sigtet for drabet. Han nægter sig skyldig.

Henvendelse til Midt- og Vestsjællandspoliti på 46351448 eller 114.