¨

Håndgranat kastet mod rockerborg i Holbæk

Foto: Michael Johannessen

Ukendte gerningsmænd har kastet en håndgranat mod Bandidos’ klubhus i Holbæk.

Det var en detoneret håndgranat, der natten til torsdag gav et højt brag ved rockerklubben Bandidos’ klubhus i Østerstræde i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Håndgranaten har givet materielle skader, men ingen personer er kommet noget til.

- Det er helt uacceptabelt, at vi nu har en hændelse i Holbæk, der under andre omstændigheder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Forbud mod at opholde sig i huset

Politiet vurderer, at den kastede håndgranat er en del af den verserende konflikt mellem Bandidos og en gruppering fra Vangkvarteret i byen.

Nattens hændelse betyder, at politiet senere i dag helt vil forbyde personer at opholde sig i huset på Østerstræde. Holbæk Kommune har allerede forbudt, at Bandidos må samle sig i huset, men fremover er det altså forbudt at være tilstede i huset.

Samtidig vil politiet udvide den visitationszone, der er i området.

Flere personer fængslet

Der er i øjeblikket en verserende konflikt i Holbæk mellem Bandidos og en lokal gruppering fra Vangkvarteret i byen.

Senest blev en 19-årig mand tirsdag aften ramt af skud i skulderen på åben gade i Ladegårdsparken, og i den forbindelse efterlyser politiet to mørkklædte, etnisk danske mænd på mellem 30 og 40 år. 

Men skudepisoden er ikke et enkeltstående tilfælde. I sidste uge blev der blandt andet kastet flere molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Østerstræde, og søndag den 7. oktober blev tre 18-årige mænd overfaldet med køller, økser og knive.

I alt er seks personer blevet varetægtsfængslet i forbindelse med den verserende konflikt i Holbæk, oplyser politiet desuden i pressemeddelelsen.

- Vi arbejder benhårdt på at få gerningsmændene fængslet og få opklaret sagerne, så vi kan få sat en stopper for det her, udtaler Torben Mølgård Jensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App