Håndgranat kastet mod rockerborg i Holbæk

Ukendte gerningsmænd har kastet en håndgranat mod Bandidos’ klubhus i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en detoneret håndgranat, der natten til torsdag gav et højt brag ved rockerklubben Bandidos’ klubhus i Østerstræde i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Håndgranaten har givet materielle skader, men ingen personer er kommet noget til.

- Det er helt uacceptabelt, at vi nu har en hændelse i Holbæk, der under andre omstændigheder kunne have haft meget alvorlige følger. Hverken borgerne eller vi vil finde os i det – og det skal bringes til ophør, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Forbud mod at opholde sig i huset

Politiet vurderer, at den kastede håndgranat er en del af den verserende konflikt mellem Bandidos og en gruppering fra Vangkvarteret i byen.

Nattens hændelse betyder, at politiet senere i dag helt vil forbyde personer at opholde sig i huset på Østerstræde. Holbæk Kommune har allerede forbudt, at Bandidos må samle sig i huset, men fremover er det altså forbudt at være tilstede i huset.

Samtidig vil politiet udvide den visitationszone, der er i området.

Flere personer fængslet

Der er i øjeblikket en verserende konflikt i Holbæk mellem Bandidos og en lokal gruppering fra Vangkvarteret i byen.

Senest blev en 19-årig mand tirsdag aften ramt af skud i skulderen på åben gade i Ladegårdsparken, og i den forbindelse efterlyser politiet to mørkklædte, etnisk danske mænd på mellem 30 og 40 år. 

Men skudepisoden er ikke et enkeltstående tilfælde. I sidste uge blev der blandt andet kastet flere molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Østerstræde, og søndag den 7. oktober blev tre 18-årige mænd overfaldet med køller, økser og knive.

I alt er seks personer blevet varetægtsfængslet i forbindelse med den verserende konflikt i Holbæk, oplyser politiet desuden i pressemeddelelsen.

- Vi arbejder benhårdt på at få gerningsmændene fængslet og få opklaret sagerne, så vi kan få sat en stopper for det her, udtaler Torben Mølgård Jensen.