Håndgranat eksploderede hos Bandidos: Nu udvider politiet visitationszonen

Politiet udvider nu visitationszonerne i Holbæk, efter der natten til torsdag blev kastet en håndgranat mod Bandidos' klubhus i Østerstræde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en håndgranat, der natten til torsdag eksploderede hos Bandidos i Holbæk.

Eksplosionen gav materielle skader, men ingen personer kom noget til, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Episoden fra i nat er en blandt mange i den verserende konflikt mellem Bandidos og en gruppe fra Vangkvarteret i Holbæk. Og det får nu politiet til at udvide visitationszonen, som politiet oprettede i sidste uge.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er den nye visitationszone.
Her er den nye visitationszone.

Opholdsforbud på rockerborgen

Udover en udvidelse af visitationszonen vil politiet også indføre et egentligt opholdsforbud på Bandidos’ rockerborg i Østerstræde i Holbæk. Opholdsforbuddet gælder fra den 25. oktober klokken 17 og frem til 8. november klokken 17.

Det oplyser chefpolitiinspektør Torben Mølgaard Jensen.

Hvordan opretholder I det?

- Det bliver en konkret vurdering, siger Torben Mølgaard Jensen.

- Der kommer nogle skilte op, der viser, at der ikke er adgang til ejendommen. Og så vil der blive ført tilsyn med ejendommen deroppe, men om vi vil stå deroppe konstant, det vil komme an på situationen. Det er sådan noget, vi tager stilling til løbende.

Holbæk Kommune indførte mandag forsamlingsforbud på ejendommen, hvor Bandidos har klubhus. 

Den nye visitationszone:

Borgerne skal ikke tages til gidsel

Har I nogen fornemmelse af, hvem der står bag kastet af håndgranaten? Ved I, hvem I skal lede efter?

- Det, der er vores vurdering er, at der er en konflikt mellem Bandidos og så nogle andre lokale med udspring i Vangkvarteret. Der har nogle episoder henover de seneste uger og så afsluttende med det, vi så i nat. Vi har nogle forskellige spor at gå efter, men af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige mere om det, siger Torben Mølgaard Jensen.

Det er nu dig, chefpolitiinspektør, der udtaler sig i sagen. Hvad er årsagen til det?

- Det er egentlig for at sende et signal om, at det her vil vi ikke finde os i. Borgerne i Holbæk skal ikke tages til gidsel, fordi nogle kriminelle har en konflikt kørende. Det er simpelthen helt uacceptabelt, siger Torben Mølgaard Jensen.

- Det, vi gør, er selvfølgelig at fortsætte den her meget intensive efterforskning, og borgerne i Holbæk kommer også til at se mere politi, mere end det vi i forvejen har sat ind. Erfaringen er, at det, der skal til for at stoppe de her ting, er, at dem, som gør de her ting, bliver draget til ansvar og sat i fængsel. Det er det, der skal til. Og det er det, vi arbejder benhårdt på, men jeg kan desværre ikke sige, hvornår det sker, sådan er det jo med efterforskning.

Politiet hører gerne fra vidner

Konflikten mellem Bandidos og personerne fra Vangkvarteret har stået på siden begyndelsen af oktober.

Senest blev en 19-årig mand tirsdag aften ramt af skud i skulderen på åben gade i Ladegårdsparken, og i den forbindelse efterlyser politiet to mørkklædte, etnisk danske mænd på mellem 30 og 40 år. 

Og i sidste uge blev der blandt andet kastet flere molotovcocktails mod Bandidos' klubhus i Østerstræde, og søndag den 7. oktober blev tre 18-årige mænd overfaldet med køller, økser og knive.

I alt er seks personer blevet varetægtsfængslet i forbindelse med den verserende konflikt i Holbæk, oplyser politiet.

- Vi er meget interesserede – både i forhold til det, der er sket i nat, men også de andre episoder, der er sket deroppe – i at høre fra folk, hvis de har viden om ting, der er sket eller har observationer i øvrigt. Vi er meget afhængige af at høre fra folk, der har set ting. Vi har også fået henvendelser, og vi vil gerne have endnu flere, siger Torben Mølgaard Jensen.