Halvnøgne badmintonspillere skal hjælpe gymnasieelever

Stenhus Gymnasium i Holbæk lægger hus til en række tests af elitebadmintonspillere. Testene skal både hjælpe spillere og gymnasieelever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

36 internationale elitebadmintonspillere spiller i disse dage meget letpåklædt badminton på Stenhus Gymnasium i Holbæk.

Mens de spiller, er de en del af en avanceret test, som en af skolens undervisere står bag.

- Vi har påsat markører på spilleren og udstyret, for eksempel på ketsjeren. Gennem kameraerne kan man følge med i, hvordan spilleren bevæger sig, fortæller Uwe Kjersting, der er professor i sportsvidenskab ved Aalborg Universitet, og som er med til at lave testene.

Skal forebygge skader

Et computerprogram bruger markørerne til at rekonstruere badmintonspillerens skelet, og det kan bruges, hvis man vil forebygge skader.

Markørerne er reflekser, som kameraerne bruger til at rekonstruere spillerens skelet.

- Der bliver lavet en model af skelettet, hvor man kan følge bevægelsen meget præcist og se, hvordan trykket på leddene er. Det kan bruges til at beregne effekten af ændringer i udstyr som sko og ketsjer, siger Uwe Kjersting.

Udvikler idrætselever

Hvis man spørger Stenhus Gymnasiums rektor, Per Farbøl, er der ingen tvivl om, at det giver mening for gymnasiet at lægge hal til disse avancerede tests.

- Vi er et eliteidrætsgymnasium, så derfor er det vigtigt for os at bruge videnskabelige tests og metoder til at udvikle alle vores eliteidrætsudøvere, siger han.

Giver mening for alle elever

Rektoren mener dog ikke, at testen kun er relevant for de badmintonglade elever på skolen. Han ser også fordele for resten af skolens elever.

- De får det ud af det, at de kan prøve meget enkelt at arbejde videnskabeligt med videnskabelig teori og metoder. De har brugt det i undervisningen, hvor de kunne se, hvor indviklet en test er opbygget, og hvor enkel den er at udføre i virkeligheden, siger Per Farbøl.


Nyhedsoverblik