Gymnasium sender mail til elever - stop med at kysse og kramme

På Stenhus Gymnasium i Holbæk har de 1350 elever fredag eftermiddag fået besked om, at de skal holde igen med at kysse og kramme på grund af coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.

Sådan lyder den seneste opfordring fra Sundhedsstyrelsen i forbindelse med risikoen for coronasmitte, og den opfordring har de lagt mærke til på Stenhus Gymnasium i Holbæk.

quote Det er virkelig en stramning af forholdsreglerne. Der bliver jo givet rigtig mange krammere her

Peter Fink, vicerektor, Stenhus Gymnasium

- Det er virkelig en stramning af forholdsreglerne. Der bliver jo givet rigtig mange krammere her, siger vicerektor, Peter Fink.

Fredag eftermiddag har han sendt en besked ud til alle elever om de nye forholdsregler fra myndighederne, som skolen vælger at følge.

Over 1000 elever kom til fest med Kesi

På et pressemøde fredag eftermiddag anbefalede statsminister Mette Frederiksen (S) desuden, at arrangementer med over 1000 deltagere aflyses.

Med 1350 elever er det også noget, der berører Stenhus Gymnasium.

- Så sent som i fredags havde vi en fest med over 1000 deltagere her på skolen. Havde den skulle afholdes i dag, havde vi været nødt til at aflyse, siger Peter Fink.

Det var en 50 års jubilæumsfest for skolens festudvalg, der blev holdt. Her kom både Specktors og Kesi og spillede, og det tiltrak rigtig mange elever.

- Det var et ordentlig brag af en fest, siger vicerektor Peter Fink.

Stormøder aflyses

Men det er ikke kun ved de store fester, at skolens elever er samlet. Cirka en gang om måneden bliver der afholdt skolemøde, hvor der bliver givet fælles beskeder til alle skolens elever.

- Det næste er planlagt til den 19. marts. Det må vi jo aflyse, hvis de her forholdsregler stadig gælder til den tid, siger vicerektoren.

I nabokommunen, Kalundborg, har Kalundborg Gymnasium besluttet at udsætte en stor gymnasiefest, der skulle have fundet sted næste fredag. Det skriver Nordvestnyt.

Andre store uddannelsesinstitutioner i TV2 ØSTs sendeområde tæller blandt andet ZBC og Næstved Gymnasium og HF. Ingen af disse uddannelsesinstitutioner vil her og nu blive ramt af den nye vejledning om aflysning af store arrangementer.