Gymnasielærere giver bud på ny reform

Gymnasielærere og elever skal give deres input til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) om, hvad en kommende reform skal indeholde. I dag onsdag er det lærerne, der først skal give deres bud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

15 gymnasieansatte fra hele landet skal i dag onsdag give undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) input til, hvordan fremtidens gymnasiereform skal se ud.

Ministeren har inviteret samtlige undervisere og ledere på gymnasieområdet til at deltage i et praktikerpanel, og ud af dem har man valgt 15.

De skal blandt andet komme med input til, hvordan en ny gymnasiereform skal løse udfordringen med, at et stigende antal unge vælger gymnasiet trods en svag faglig baggrund. Det skriver DR Sjælland.

Praktisk tilgang til teoretiske fag

Pernille Kaltoft er en af dem, der skal give sit bud på det. Hun underviser til daglig på HTX på Slotshaven Gymnasium i Holbæk, som er et teknisk gymnasium.

Her arbejder de med en praktisk tilgang til de meget teoretiske fag:

- Det gør, at svage elever synes, at det er spændende og får lyst til at arbejde løs og dermed bliver bedre. De dygtige elever kan udfolde sig i projekterne. Derfor synes jeg, det er en model, der kan bredes ud over de andre gymnasieformer, siger hun til DR Sjælland.

Gymnasieelever kan komme med input

Når de ansatte har givet deres bud til ministeren, kommer turen til gymnasieeleverne, som også er blevet inviteret til at komme med input.

Alle landets elever kan søge om at deltage indtil på torsdag. Herefter bliver der udvalgt 10-12 elever, som skal deltage i en lukket chat med ministeren og et telefonmøde.

Regeringen ventes at komme med sit udspil til en gymnasiereform i løbet af foråret.