¨

Grundejerforeninger kræver politianmeldelse

Foto: TV ØST

Flere grundejerforeninger i Holbæk Kommune er så trætte af byggerod på nogle af foreningens grunde, at de vil have kommunen til at politianmelde grundejeren.

 

Normalt er naboerne glade for at bo på Sofievej i Mørkøv. Men de er langt fra tilfredse med at se på to af grundejerforeningens grunde, som i fire år har lignet et stort byggerod. Den ene grund bliver brugt til opbevaring af byggematerialer, og på den anden grund er der kun blevet støbt et fundament.

- Det er simpelthen en kæmpe irritation at gå ud af sin hoveddør, og så ser det sådan her ud. Det gør ondt I hjertet, for det var ikke det, der var planen hernede, siger Lonnie Jørgensen, der er næstformand i grundejerforeningen.

 

Ejer flere grunde i byen

20 kilometer derfra på Vestervangen I Holbæk står de med samme problem. Her har et ufærdigt hus prydet villavejen siden 2013, og siden har byggeriet stået stille.

-  Det er jo en skændsel for hele området, siger formand for grundejerforeningen på Vestervangen, Flemming Plet-Hansen.

 

Flere grunde med samme ejer

Grundene i Holbæk og Mørkøv er ejet af to forskellige firmaer: Handelsselskabet af 19/11 1951 og M.M.T. Automobiler A/S - To firmaer med en og samme direktør.

 

Politianmeld ejer

Grundejerforeningen på Sofievej er så trætte af at se på roderiet, at de vil have Holbæk Kommune til at politianmelde ejeren, men indtil nu har Kommunen ikke vist vilje til at gå til politiet.

-  Man kan ikke have love og regler, hvis man ikke har restriktioner, hvis det ikke bliver overholdt, og det er sådan, jeg tolker det nu. Man kan ikke straffe ham, og så kan han jo sådan set gøre, hvad han vil, siger formand for grundejerforeningen på Sofievej, Tonni Larsen.

I Næstved Kommune ser de dog anderledes på det. I en lignende sag om et ufærdigt hus i Toksværd endte kommunen med at politianmelde ejeren for ikke at overholde en paragraf i byggeloven, som siger, at et hus skal være i sømmelig stand. Nu venter Næstved Kommune på, om sagen skal for retten.

 

Overvejer at anmelde

John Harpøth (DF), der er formand for Klima og Miljø i Holbæk Kommune, siger i dag til TV ØST, at han er klar til at melde bygherren til politiet.

- Hvis loven gør det muligt, så er jeg klar til alt. Men det er jo vores forvaltning, der skal vurdere om det er den måde, man gør det på, siger han.

Han peger dog samtidig på, at man først må sende endnu et påbud til ejeren af grundene, fordi man er nødt til at følge reglerne på området.

06:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App