Grov vold, narko og tricktyverier - travl weekend i Vestsjælland

I Midt- og Vestsjællands Politikreds er syv personer blevet varetægtsfængslet i weekenden i tre forskellige sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi måtte flere gange skride til anholdelser i Holbæk i weekenden, især i løbet af natten mellem lørdag og søndag. 

- Det har været en travl weekend. Det er der ingen tvivl om, siger Thomas Kristensen,  kommunikationschef i Midt- og Vestsjællands Politi.

Sigtelser for indbrudsforsøg, narkobesiddelse og grov vold i vores region betyder, at fem personer nu sidder bag tremmer i tre forskellige sager. 

Det fremgår af politikredsens døgnrapport. 

Rumænere sigtet for grov vold

Den ene sag drejer sig om grov vold og opstod i kølvandet på et større slagsmål uden for et værtshus i Vestergade i det centrale Holbæk. Klokken 05.57 søndag morgen blev politiet gjort opmærksom på slagsmålet og rykkede ud til stedet.

En gruppe unge rumænske mænd og en gruppe danskere var endt i en konflikt, men da politiet nåede ud til værtshuset var håndgemænget slut. 

Kort tid efter var rumænerne forsamlet på Lindevej, hvor de ifølge politiet pludselig overfaldt en 29-årig mand fra Asnæs. En mand, som rumænerne angiveligt troede havde været en del af det foregående slagsmål. Den 29-årige blev slået og sparket flere steder på benene og overkroppen, indtil vidner kom manden til undsætning.

De tre rumænske mænd på 19, 21 og 24 år blev anholdt og sigtet for grov vold mod den 29-årige mand. De blev desuden fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten besluttede at varetægtsfængsle de tre mænd frem til 7. juni. 

Indbrudsforsøg og narkobesiddelse

Tidligere samme nat, klokken 02.19, rykkede en af politikredsens patruljer ud til et kælderlokale i Holbæk. En gruppe unge mænd havde alarmeret politiet om, at et indbrudsforsøg var i gang på adressen.

Politiet rykkede ud i flere køretøjer og stødte på en 48-årig Holbækker, der havde en rygsæk med "diverse indbrudsværktøj". Han blev anholdt og mistænkt for forsøg på indbrud, mens politihunde ledte politiet frem til et par opbrudte containere i nærområdet, som manden også blev mistænkt for at være brudt ind i.

Politiet foretog også en ransagning på bopælen hos en 54-årig kvinde fra Holbæk, hvor den 48-årige mand opholder sig i dagligdagen. 

Her fandt politiet tyvekoster, et femcifret kontantbeløb, 500 gram amfetamin og en peberspray.

Både den 48-årige mand og den 54-årige kvinde blev sigtet for narkobesiddelse og efterfølgende idømt varetægtsfængsling frem til 16. juni. 

To bosniere sigtet for tricktyverier

Natten mellem fredag og lørdag blev to bosniske mænd på henholdsvis 52 og 55 år varetægtsfængslet og sigtet i en række sager om dyrt jagtudstyr fra butikker i Ringsted, Næstved, Nykøbing Falster og Hedehusene. 

De to mænd er, via afledningsmanøvrer, blandt andet lykkes med at stjæle et kikkertsigte og et jagtgevær fra en jagtbutik på Skallegårdsvej i Næstved samt tre natkikkerter til en samlet værdi af 70.000 kroner fra en butik i Ringsted. 

Begge mænd er nu varetægtsfængslet frem til den 16. juni 2022.