Grønt lys til Holbæk Sportsby

Torsdag aften godkendte byrådet i Holbæk et projekt på 360 millioner kroner til et stort nyt sportsområde i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sportsbyen, som det kaldes, skal huse både multihal, fodboldbaner, svømmehal, tennisbaner og massevis af andre sportsgrene. Samtidig skal sportsbyen fungere som et samlingssted for store dele af byens foreningsliv.

Det var et splittet byråd der torsdag aften stemte om forslaget. Socialdemokraterne og Venstre stemte for forslaget og kunne dermed mønstre et flertal.

- Vi har nogle rigtig  nedslidte faciliteter, som vi skal bruge mere end 100 millioner kroner på at få renoveret, så vi har brug for et nyt sundhedscenter, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Splittet byråd

De resterende partier i byrådet stemte imod. Kritikerne af projektet mener ikke, at det er forsvarligt at bruge så mange penge, når økonomien i kommunen i forvejen er stram.

- Vi mener simpelthen ikke, at vores økonomi er til det, vi mener ikke, vi har råd til at lave så stort et projekt, lyder det fra Liberal Alliances Søren Stavnskær.

Projektet har været fem år undervejs og er blevet forsinket af debatter, skænderier og mudderkastning i byrådet.

Projektet har været i udbud af to omgangen, og der er kommet et enkelt bud på opgaven fra et konsortium bestående af entreprenør Morten C. Henriksen A/S, Hagested, og flere andre med navnet Holbæk Sportsby.