¨

Grete Christensen er genvalgt som sygeplejerskernes formand

Formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er onsdag blevet genvalgt til posten. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Siden 2009 har Grete Christensen fra Holbæk stået i spidsen for 77.000 sygeplejersker i Dansk Sygeplejeråd.

Grete Christensen er blevet genvalgt som formand for Dansk Sygeplejeråd.

Det skriver Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

Sygeplejerskernes store indsats fortjener anerkendelse, ros og enorm respekt. Det har coronakrisen sat en tyk streg under

Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd

Grete Christensen har siddet på posten siden 2009, og onsdag aften er hun blevet genvalgt til at stå i spidsen for 77.000 sygeplejersker i fire år mere.

Den genvalgte formand takker for tilliden og understreger, at der bliver nok at se til i de kommende år.

- Sygeplejerskernes store indsats fortjener anerkendelse, ros og enorm respekt. Det har coronakrisen sat en tyk streg under, siger Grete Christensen i pressemeddelelsen.

- Men sundhedskrisen i foråret viste også, at vi i den grad står overfor at skulle kæmpe for bedre arbejdsmiljø og bedre løn.

Hun peger på, at der venter svære kampe i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger for 2021.

- Lønkampen skal også tages på Christiansborg, fordi sygeplejerskers lønefterslæb skyldes politiske beslutninger i forrige årtusind – og derfor er en del af løsningen også politisk, siger hun i meddelelsen.

Stor fagpolitisk erfaring

Grete Christensens blev uddannet ved Sygeplejeskolen i Holbæk i 1981.

Hendes fagpolitiske karriere startede i 1984, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant.

Syv år senere blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt. Og fra 1998 til 2009 var hun første næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Siden at Grete Christensen i 2009 blev formand for Dansk Sygeplejeråd, har hun også besiddet en lang række andre titler og bestyrelsesposter.

Blandt andet blev hun i 2009 formand for Sundhedskartellets Forhandlingsudvalg. Og siden 2014 har hun siddet i bestyrelsen for Forhandlingsfællesskabet.

Grete Christensen spiller også en rolle på den internationale fagpolitiske scene. Siden 2011 har hun været formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden, som hun også netop er blevet genvalgt til.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App