Graffiti-hærværk på landsbykirke: Virker som en bevidst handling

”Fuck” står der med store bogstaver på kirkemuren. Præsten mener, det er en bevidst handling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du skal elske din næste som dig selv, lyder en af kristendommens hovedbudskaber. Det havde graffitimalerne muligvis ikke læst op på, da de med graffitidåserne indprentede et ”fuck” med store fede bogstaver på kirkemuren.

Det var en noget ærgerlig præst, der måtte sande, at det var gået ud over hans landsbykirke i St. Tåstrup Kirke ved St. Merløse søndag eftermiddag.

Præst: Det er alles ansvar at passe på kirken

For præsten Mads Zachodnik er det mest ærgerligt, fordi det ikke kun er hans kirke, men vore alles kirke.  

- Det er alle menneskers kirke. Det er vores allesammens opgave at tage vare på bygningen og passe på den. Det er selvfølgelig ærgerligt, den ikke kan få lov at stå i fred, siger præsten til TV ØST. 

- Jeg synes ikke graffiti er berettiget nogen steder, men slet ikke ved en kirke, hvor der er følelser forbundet med kirken og religion. Men det er der nogle, der tilsyneladende er ligeglade med, siger han.

Andre steder i byen har også været udsat for hærværk

Også andre steder i byen har graffitimalerne været på spil. I nærheden af byens skole er endnu en mur for eksempel blevet udsmykket med et ”fuck”.

Præsten tror langt fra, det er tale om en impulsiv handling.

- Nu er man gået ind af lågen på kirkegården og rundt om et hjørne og skrevet det. Så det virker lidt bevidst. Så kan man spekulere i, om der er nogle, der prøver at sige noget om kirken, kristendommen eller mig, siger Mads Zachodnik.

Præsten har anmeldt hærværksepisoden til politiet, som er på sagen.

- Jeg tager det ikke personligt, men jeg tager det på mig, siger præsten.