¨

Godser plaget af krybskytteri

Foto: TV ØST

Krybskytter plager jagtområderne ved flere godser. Her har de i flere tilfælde oplevet, at krybskytterne går efter råvildtet og efterfølgende flygter.

Flere godser ved Jyderup og Mørkøv har i de seneste måneder været plaget af krybskytter, der skyder råvildt i godsernes store skovområder.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

- For et par uger siden fandt jeg et dødt rådyr, som var blevet skudt og trukket halvvejs ud til en vej, og krybskytterne var åbenbart blevet forstyrret, siden de ikke nåede at få rådyret med, fortæller skytte på Dønnerup Gods, Torben Berthelsen.

Kongsdal Gods hårdest ramt

På Torbenfeldt Gods hørte beboere i en af godsets udlejningsejendomme skud om natten for en måneds tid siden, og andre beboere har set firehjulstrækkere lyse ind i skovene med projektører.

Men krybskytteriet er gået hårdest ud over Kongsdal Gods, hvor folk der bor tæt ved godset ofte har hørt skud om natten og i nogle tilfælde har hørt firehjulstrækkere i høj fart.

Så firehjulstrækker flygte

Godsforvalteren på Kongsdal, Ulrich Hansen, har også set en firehjulstrukket bil lyse ud over markerne, men bilen flygtede i huj og hast, da han forsøgte at nærme sig.

- Krybskytterne går efter råvildtet, men på grund af uroen om natten er vores kronvildt også blevet skræmt væk, og det har betydet, at vi for det kommende år har haft svært ved at leje kronvildtjagten ud. Vi kommer nok til at miste omkring 100.000 kroner på det, fortæller Ulrich Hansen til dagbladet Nordvestnyt.

Ingen spor at gå efter

Godsernes helt store problem er, at ingen har taget krybskytterne på fersk gerning, og ingen har set nummerpladerne på firehjulstrækkerne. Derfor er det også umuligt at sige, hvor mange stykker råvildt, krybskytterne har skudt, samt hvem de er, og politiet har ingen spor at gå efter.

Og Kongsdal Gods er så hårdt ramt, at man har sat overvågningskameraer op i skoven i forsøget på at få billeder af krybskytterne. Ifølge de tre godser kan krybskytterne formentlig tjene omkring 500 kroner på et stykke råvildt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App