¨

Glæde i træningscentret i Holbæk Sportsby - nu har de fået tilladelse til at åbne

Sportsbyens Træningscenter har fået en såkaldt permanent ibrugtagningstilladelse fra Holbæk Kommune. Nu ser ejerne frem til at løbebåndene og romaskinerne kan blive brugt. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Sportsbyens Træningscenter inde i sportsbyen har stået klar i månedsvis. Nu er der håb for, at det kan blive taget i brug.

Det har været udsættelse på udsættelse for Sportsbyens Træningscenter, der ligger inde i Holbæk Sportsby. Hver gang åbningen af sportsbyen er blevet udsat, er det samme sket for træningscentret.

Men i dag er der kommet en mail til ejerne af Sportsbyens Træningscenter. En mail, der har været længe ventet.

- Rent teoretisk er det jo en ibrugtagningstilladelse, som betyder, at hvis vi ville, kunne vi åbne i morgen, siger Kristian Ellis Larsen, medejer af Sportsbyens Træningscenter.

Hvis vi ville, kunne vi åbne i morgen

Kristian Ellis Larsen, medejer Sportsbyens Træningscenter

Der bliver dog ikke holdt åbningsfest i morgen.

- Vi kommer med en udmelding i morgen om en åbningsdato. Vi vil gerne lige koordinere med resten af Holbæk Sportsby, så der ikke er nogle, der står i vejen for hinanden, hvis vi vælger at åbne. Det eneste, jeg kan sige, er, at det bliver snart. Vi håber på starten af maj, siger Kristian Ellis Larsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tilladelsen fra Holbæk Kommune til Sportsbyens Træningscenter

Sportsbyens Træningscenter har stået færdigt længe. Men fordi det ligger inde i selve sportsbyen, som endnu ikke er færdig, har det ikke været muligt at åbne det for brugerne.

Hvis vi ikke havde givet en midlertidig ibrugtagningstilladelse til sportsbyen, kunne vi ikke have givet en permanent til fitnesscentret

Rasmus Damkjær, teamkoordinator, Byggemyndighed, Holbæk Kommune.

Midlertidig ibrugtagningstilladelse

Nu har den del af Holbæk Kommune, der beslutter om sikkerheden er god nok, været ude i sportsbyen. Og her er meldingen, at Sportsbyens Træningscenter har fået en permanent ibrugtagningstilladelse.

Men det er ikke nok. Da træningscentret ligger inde i selve sportsbyen, skal man bruge nogle af sportsbyens arealer som adgangsvej og flugtvej fra træningscentret.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Og det er netop blevet muligt, fordi der er givet en såkaldt midlertidig ibrugtagningstilladelse til sportsbyen.

- Hvis vi ikke havde givet en midlertidig ibrugtagningstilladelse til sportsbyen, kunne vi ikke have givet en permanent til fitnesscentret, fordi de er afhængig af de fælles adgangsveje, forklarer Rasmus Damkjær, der er teamkoordinator, Byggemyndighed i Holbæk Kommune.

Betyder det, de (Sportsbyens Træningscenter, red.) kan åbne i morgen, hvis de vil?

- Ja, i princippet. For det deler fælles adgangsveje med resten af sportscenteret. Og de veje har jo fået en midlertidig ibrugtagningstilladelse, siger Rasmus Damkjær.

TV2 ØST har tidligere været på besøg i Sportsbyens Træningscenter. Se med her:

01:10 Luk video

Undersøgt sikkerheden

Den midlertidige ibrugtagningstilladelse indebærer, at det er undersøgt, om blandt andet branddøre lukker som de skal, at der er flugtvejsskilte med lys i, og at der går en alarm til brandvæsenet, hvis der opstår brand.

- Hele sportshallen kan ikke få en permanent endelig ibrugtagningstilladelse, fordi der er en bygningsdel, der ikke er færdig, siger Rasmus Damkjær.

Den oprindelige plan var, at Holbæk Sportsby skulle åbne ved årsskiftet. Det blev i første omgang udskudt til den 22. februar. I anden omgang hed datoen for åbningen den 7. maj og nu er åbningen udskudt på ubestemt tid.

- Vi har været klar længe nu. Maskinerne kom i februar. Og i næste uge kommer der en elektriker og får styr på det sidste. Og så er vi good to go, siger Kristian Ellis Larsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App