Gennemsøgning gav ikke pote - mordvåben mangler fortsat

Politiet og Søværnets dykkertjeneste har afsluttet gennemsøgningen i Østre Anlæg i Holbæk uden at finde mordvåbnet, de ledte efter.

Tirsdag, onsdag og torsdag var Søværnets dykkertjeneste og politiets kriminalteknikere til stede med metaldetektorer i området ved Østre Kirkegård og Østre Anlæg.

Årsagen var, at politiet fortsat mangler gerningsvåbnet fra drabet på en 37-årig kvinde, der blev overfaldet og dræbt med flere knivstik på Samsøvej i Holbæk den 3. november 2022.

Læs også
Dykkere gennemsøger anlæg for gerningsvåben fra drab på gravid kvinde
Læs også
Dykkere gennemsøger anlæg for gerningsvåben fra drab på gravid kvinde

Efter tre dages gennemsøgning står politiet fortsat uden et gerningsvåben, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der blev desværre ikke fundet andet end skrald i vandet i Østre Anlæg. Nu fortsætter efterforskningen, som fortsat primært er rettet mod de tre mistænkte i sagen, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi. 

Tre sigtede, to fængslede

Den 37-årige kvinde var gravid i syvende måned, da hun blev knivdræbt den 3. november.

Barnet, en lille dreng, blev efterfølgende forløst på sygehuset og overlevede i første omgang, men efter fem dage afgik også han ved døden.

Der er tre sigtede i sagen. Den ene er en 25-årig mand, som er sigtet for at have udført drabet. Den anden er en 33-årig kvinde, der er sigtet for at have "anstiftet" til drabet via WhatsApp.

Læs også
Anklager om drab på gravid kvinde: - Det er et fuldstændig bestialsk drab
Læs også
Anklager om drab på gravid kvinde: - Det er et fuldstændig bestialsk drab

Den tredje er en 18-årig mand fra Odsherred. Han blev løsladt efter afhøring, men er altså fortsat sigtet i sagen.

Den 3. januar besluttede Retten i Holbæk at fastholde varetægtsfængslingen af den 34-årige mistænkte kvinde. Hun skal forblive fængslet i yderligere fire uger. Den 25-årige mistænkte mand gik frivilligt med til at lade sig varetægtsfængsle.