Gasdrevet tørretumbler hovedmistænkt for at starte brand på Holbæk Sygehus

En højteknologisk gasdrevet industritørretumbler er den mest sandsynlige årsag til branden i Holbæk. Politiets teknikere undersøger maskinen nærmere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En overophedning i en kæmpestor, gasdrevet tørretumbler på Holbæk Sygehus var efter alt at dømme det, der natten til onsdag startede en storbrand.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på baggrund af de foreløbige undersøgelser fra stedet.

quote Vi kan ikke have, at vi ikke ved, hvorfor sådan en brand er opstået i en industritørretumbler. 

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

- Personalet kunne allerede ved anmeldelsen af branden pege på en af de fem tørretumblere på vaskeriet som der, hvor branden startede. Vi vil dog gerne undersøge maskinen nærmere for at se, om vi kan komme nærmere på en årsag til brandens opståen, siger Martin Bjerregaard fra politikredsen til TV ØST.

Der er tale om en højteknologisk maskine, der med gas opvarmer luft, der bruges til at tørre de enorme mængder linned, arbejdstøj og patienttøj, som et moderne sygehus producerer hvert døgn.

Vaskeriet vasker hvert døgn 50 ton tøj og linned, og det anvendes på næsten alle hospitaler i Region Sjælland.

- Vi kan ikke have, at vi ikke ved, hvorfor sådan en brand er opstået i en industritørretumbler. Derfor vil vores teknikere forsøge at komme et spadestik dybere om, hvad det er, der har startet branden inde i maskinen, siger Martin Bjerregård. Han understreger, at der ikke er mistanke om, at der er foregået noget kriminelt i forbindelse med branden.

Vinden gav fredeligt forløb

Natten til onsdag var der næsten ikke nogen vind. Røgen gled næsten direkte op i luften – og den røg, som der var, drev væk fra sygehuset. Derfor kom det heller ikke på tale at evakuere sygehuset, eller for den sags skyld at tage værktøjer som beredskabsmeddelelser eller sirenevarsler i brug, oplyser politiet.

- Det var naturligvis noget, som vi drøftede med brandvæsenet og sygehusets ledelse, men det var slet ikke på tale, siger Martin Bjerregaard.

Han beskriver ellers indsatsen som særdeles vellykket, set med politiets øjne.

- Der var ingen tilskuere, og der er ikke i døgnrapporten anmærkning om nogen form for problemer. Det var selvfølgelig en alvorlig sag med den brændende bygning, men ingen var i fare og slukningsarbejdet forløb effektivt, siger han.