Frivillige siger fra overfor kommunen

I Tuse Lokalcenter har de ældre i området mulighed for at mødes alle hverdage, og dyrke aktiviteter. Men fra første januar må de frivillige tage over.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra årsskiftet bliver mange af dagsaktiviteterne på Lokalcentret i Tuse nemlig lukket ned i forbindelse med besparelser. Beslutningen har været længe undervejs. Men de frivillige føler, at kommunen nu vil have dem til at løfte læsset alene.

- Vi har følt os lidt presset til, at de ville have, at vi skulle overtage nogle af de aktiviteter, som var der før. Og det vil vi altså ikke, siger formand for brugerrådet i Tuse Nord, Bent Andersen.

De frivillige er kede af, at de ældre snart ikke har et sted at mødes hver dag. Men de mener ikke, kommunen kan lægge ansvaret over på dem.

- Jeg ser det som en mindre katastrofe for det område, for hvis først aktiviteterne falder, så falder beboernes helbred i takt med det, siger Jørgen Steen, der også er frivillig.

- Vi vil ikke overtage det arbejde som kommunens folk har gjort før, supplerer Bent Andersen.

Kommunen regner med de frivillige

I Kommunen er de kede af, hvis de frivillige har følt sig presset. Men de ser gerne, at frivillige overtager aktiviteter som boldspil og hyggearrangementer, når kommunen må spare. Det oplyser formand for Voksenudvalget i Holbæk Kommune, Louise du Plessis de Richelieu (SF), til TV2 ØST.

Det ser dog ikke ud til, at brugerrådet har tænkt sig at efterkomme det ønske.

- At lønnet arbejde skal overtages af frivillige. Det kan ikke være rigtigt, siger Jørgen Steen.

Så fremover må de ældre nøjes med at se hinanden 3 gange om ugen.

- Vi vil fortsætte med at gøre som vi hele tiden har gjort, og prøve at hygge om folk, det vi kan, siger Bent Andersen.