Fremmede snød 72-årig kvinde – stjal smykkeskrin under tricktyveri

Politiet søger vidner, der har set en kvindelige tricktyv og hendes kompagnon. Onsdag stjal de guldsmykker fra en 72-årig kvinde i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag morgen anmeldte en 72-årig kvinde fra Holbæk sig udsat for et tricktyveri, som var sket onsdag i tidsrummet kl. 17.00-18.00, da hun opholdt sig i sin lejlighed. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport.

En fremmed kvinde var lydløst kommet ind ad en ulåst hoveddør og stod pludselig i stuen. Hun fik den 72-årige til at gå med ud på badeværelset for at kontrollere, om der skulle være problemer med vandet i brusenichen.

Undervejs derud så den 72-årige en fremmed mand stå uden for den åbne hoveddør, hvilket undrede hende. Hun blev derfor skeptisk over den fremmede kvindes tilstedeværelse, som kort efter blev gennet ud af lejligheden.

Stjal smykkeskrin med marguerit-sæt

Først dagen efter opdagede den 72-årige og hendes ægtefælle, der havde klaret et ærinde på gerningstidspunktet, at et smykkeskrin var blevet stjålet, som indeholdt to marguerit-halskæder i guld, et sæt marguerit-ørestikker i guld og et sæt marguerit-hængeøreringe i guld.

De mistænkte nu manden uden for hoveddøren for at være den reelle tyv, mens den 72-årige blev opholdt ude på badeværelset. 

Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, Romansk af udseende, 35 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort hue, sort dynejakke der gik til under knæene, sorte bukser og sorte vanter.

Manden uden for hoveddøren beskrives som: B, mand, romansk af udseende, hudfarve: brun, iført gråmeleret kasket.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har set den kvindelige tricktyv og hendes kompagnon, eller som mener at have oplysninger i sagen.

Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.