¨

Frem med skovlen: Minister begynder stort gravearbejde til motorvej

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) tog torsdag første spadestik til anden etape af Kalundborgmotorvejen og begyndte anlægsarbejdet, som forventes at være færdigt i 2019. Foto: Line Strand - TV ØST

Torsdag begynder byggeriet af næste etape af Kalundborgmotorvejen. Transportministeren tager førte spadestik og sætter det store anlægsarbejde i gang.

Torsdag begynder Vejdirektoratet anlægsarbejdet af anden etape af Kalundborgmotorvejen syd om Regstrup.

Anden etape af den kommende motorvej mellem Holbæk og Kalundborg er på seks kilometer og skal erstatte et stykke af den nuværende Skovvejen fra Kvanløse til Dramstrup, der i dag blot er en tosporet landevej på dele af strækningen.

Læs også Fem firmaer kæmper om motorvej i Kalundborg

I dagens anledning kommer transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og tager første spadestik til den nye motorvej, der går syd om Regstrup.

- I dag er en god dag, fordi vi tager første spadestik til noget, der bliver en forbedring for borgerne i området. De vil kunne komme hurtigere og mere sikkert frem til og fra arbejde, og når de skal besøge familien. Mobiliteten bliver bedre, når vejstrækningen står færdig, siger transportministeren til TV ØST.

Koster halv milliard

Udover ministeren deltager blandt andre Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V), og elever fra Skovvejens Skole i dagens arrangement ved Holbækvej i Regstrup.

Læs også Novo Nordisk savner motorvej for at opretholde milliardinvestering

Tilbage i april vedtog Folketinget den nye etape af Kalundborgmotorvejen, som er blevet budgetteret til at koste cirka 426 millioner kroner.

Første etape af motorvejen åbnede i 2013 på strækningen fra Elverdam til Kvanløse. Anden etape ventes at åbne for trafik i slutningen af 2019. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App