Forsvarer peger på dømt hashhandler i drabssag fra Ladegårdsparken: - Det var ham, der havde motivet

Forsvarer for Bandidosrocker peger på hashhandler som alternativ drabsmand i retssag fra Ladegårdsparken i Holbæk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Den eneste, der har motiv til at slå afdøde ihjel, er Mikkel Nielsen. Han kommer et år efter, da han selv er blevet sigtet, og lokummet brænder og siger: ”hey, det var ham derovre, der gjorde det".

Sådan sagde forsvarer Sten Balslev under sin procedure torsdag i Retten i Holbæk under retssagen om drabet på 18-årige Zobair Saidi. 

Alle beviser og dokumenter i sagen er lagt frem, alle vidner er afhørt, og torsdag var det dermed blevet tid til at både anklager Anja Lund Liin og sagens tre forsvarere procederede, altså fremlagde sagen for nævninge og juridiske dommere.

Tre medlemmer af Bandidos er tiltalt i sagen. 26-årige P. er ifølge anklagemyndighedens opfattelse manden, der i mørket den 28. april 2019 sad på en bænk i Ladegårdsparken i Holbæk og skulle hente hash hos pusher Mikkel Oliver Falck Nielsen. 

Ifølge anklageren affyrede P. fem skud mod den 18-årige Saidi, heraf et nærskud i tindingen, der var dræbende, det viser den obduktionsrapport, der er blevet fremlagt i sagen.

Expect no mercy

Ifølge anklagemyndigheden planlagde P. drabet sammen med den 29-årige tiltalte M. Påstanden bygger primært på en forklaring fra den hashhandler, Zobair Saidi to gange dagligt besøgte for at hente hash.

Hashhandler Mikkel Oliver Falck Nielsen har forklaret politiet, at han var ret træt af Saidi, der både skulle have gratis hash to gange dagligt for at holde sine venner fra Vangkvarteret fra at genere hashhandlerens forretning, og derudover to gange havde rullet Nielsen for hash. 

Samtidig ønskede Bandidos ifølge anklagemyndigheden at stoppe den konflikt, der udspillede sig mellem Bandidos og en gruppe unge fra Vanggruppen i Holbæk by fra efteråret 2018 og frem til foråret 2019. Bandidos ville vise, hvad der sker, hvis man provokerer dem. Expect no mercy, det er det, der står på deres mærker, sagde anklager Anja Lund Liin under sin procedure torsdag.

quote Politiet kommer ganske enkelt til at overse, om der kan være andre muligheder

Mads Kramme, forsvarer for M.

Ifølge hashhandleren aftalte han derfor med P. og M., at Saidi skulle afstraffes. Saidi var oplagt at udvælge som offer, eftersom han havde pralet med, at han var en af dem, der løb forrest, da der blev kastet molotovcocktails mod Bandidos’ klubhus i Østerstræde, ligesom det var ham, der havde stukket den tidligere præsident, den 34-årige K., i armen under et slagsmål. 

K. er den tredje tiltalte i sagen. Ifølge anklageskriftet er det ham, der har opmuntret til drabet. Mikkel Hansen har forklaret, at han troede, at Saidi skulle have en ”røvfuld” og at han ikke vidste, at Saidi skulle slås ihjel. Alligevel har han under sin tilståelsessag i 2020 fået 12 års fængsel for medvirken til drab, da det var ham, der sørgede for at Saidi klokken 21.30 ankom til Ladegårdsparken og at han underrettede P. om dette.

Hashhandlers forklaring vægtigt bevis

Specialanklager Anja Lund Liin fremhævede igen og igen hashhandler Mikkel Nielsens forklaring som særdeles troværdig. Den underbygges af den kommunikation, der har været mellem rockerne og hashhandleren på kommunikationsplatformen Wickr. 

Anklageren understregede ligeledes, at Mikkel Nielsens forklaring understøttes af de øvrige vidner til drabet i Ladegårdsparken, ligesom den understøttes af de rumaflytninger, politiet har foretaget af hashhandleren og hans kæreste efter drabet. I timevis har Midt- og Vestsjællands Politi aflyttet parret, og ifølge anklageren er der ikke nogen afvigelser i, hvad parret taler om og i forhold til, hvad hashhandleren har fortalt politiet og i retten.

- Helt ærligt. Manden har fået 12 års fængsel. Han kommer til at kigge sig over skulderen resten af livet. Han ved, at Vanggruppen er vrede på ham, fordi han medvirkede til, at Zobair Saidi blev slået ihjel. Han ved, at Bandidos er vrede på ham, fordi han har udpeget to af dem som gerningsmænd i sagen her. Hvorfor skulle han lyve om det?, spurgte anklageren i retten.

I forhold til den tredje tiltalte, den 34-årige tidligere præsident K., mener anklageren, at det er helt utænkeligt, at to laverestående Bandidos-medlemmer på egen hånd skulle tage initiativ til at hævne et angreb på Bandidos’ klubhus. Hun mener derimod, at en ledende figur har været initiativtager, og at den person er K. En lang række rumaflytninger har vist, at nok var K. ikke længere præsident i Bandidos, da Zobair Saidi blev dræbt, men han var stadig toneangivende og bestemmende i klubben.

Hashhandler havde motiv

Forsvarerne for de tiltalte P. og M. angreb derimod hashhandler Mikkel Nielsens forklaring. De mener, at den er direkte utroværdig. Dels har han faktisk flere gange ændret sin forklaring

Dels mener forsvarerne, at Mikkel Nielsen muligvis selv har slået Saidi ihjel. Sten Balslev, der er forsvarer for P., understregede flere gange overfor nævningene, at hashhandleren er den eneste, der havde et motiv til drab.

- Saidi var en pestilens i hans liv. Han kom flere gange dagligt og krævede hash, som Mikkel Nielsen ikke fik penge for. Vi har hørt, at hashhandleren skyldte – muligvis Hells Angels – 150.000 kroner. Måske har han været desperat. Måske var det ham, der slog Saidi ihjel. Det ved vi ikke. Men det var ham, og kun ham, der havde motivet, sagde Sten Balslev under sin procedure.

quote Hvis man leder efter Bandidos som gerningsmænd, så er det det, man finder

Mads Kramme, forsvarer for M.

Forsvarer Mads Kramme, der repræsenterer den tiltalte M., lagde sig i samme spor. 

- I sidste ende skal man vurdere, er det min klients forklaring, der er troværdig, eller er det Mikkel Nielsens forklaring, vi tror på? Jeg vil mene, at min klient er kommet med en langt mere troværdig forklaring end Mikkel Nielsen, sagde Mads Kramme. 

Han understregede, at man på teledata kan se, at M. på drabsdagen har været i Tyskland, hvor han efter eget udsagn var til hooliganslåskamp.

Anklageren har også fremlagt det bevis, at der på P.s tøj er fundet tre krudtpartikler, som hun konkluderer stammer fra drabet. Forsvareren mener, at det kan være, at det er krudtpartikler, der stammer fra de betjente, der anholdt ham dagen efter drabet.

Forsvarer Mads Kramme kaldte under sin procedure politiets arbejde med sagen for tunnelefterforskning.

- Efterforskningen sluttede den 29. april 2019, da man sigtede P. Man ville vise, at det er Bandidos, der står bag det her. Politiet kommer ganske enkelt til at overse, om der kan være andre muligheder. Hvis man leder efter Bandidos som gerningsmænd, så er det det, man finder, sagde Mads Kramme.

Forsvareren for eks-præsidenten Luise Høj skal procedere 5. maj. Der forventes dom i sagen 12. maj.